PODIŽe STAJLINGE

Omiljene 'sambice' s trona najpopularnijih tenisica mogao bi svrgnuti ovaj model

30.08.2023 u 14:31

Bionic
Reading

Viđene na stopalima najvećih predvodnica trendova, tenisice Mexico 66 brenda Onitsuka Tiger nedvojbeno su model koji će obilježiti jesenske mjesece pred nama

Potpetice od 12 centimetara praktički su nestale, ljepši spol sada zahtijeva udobnu modu koja spaja jednostavnost i eleganciju. Zbog toga su tenisice postale odabir broj jedan no, kao što je slučaj s odjećom, svaka sezona sa sobom donosi neke nove trendovske siluete. I dok su legendarne Sambice brenda adidas ove godine u potpunosti zavladale modnom scenom, čini se da za početak školske godine mjesto ustupaju onima japanskog brenda.

Mexico 66, 'it' tenisice za povratak u školu

Kad bi postojao samo jedan idealan par tenisica za početak školske godine, to bi bio model Mexico 66 brenda Onitsuka Tiger. Više od 70 godina prisutne na sceni, došlo je vrijeme da zablistaju u sferi mode.

O popularnosti koju model Mexico 66 trenutno uživa dovoljno govore podaci modne tražilice Stylight. Prema njima, internetska pretraživanja za modelom Mexico 66 porasla su za 83 posto u odnosu na proteklu godinu, dok je na stranicama Stylighta potražnja za njima porasla za 41 posto.

Na društvenim mrežama brojka za potonje jednako je impozantna. Samo hashtag #Mexico66 danas ima više od 15 milijuna pregleda na TikToku. Njihovoj novoj popularnosti nesumnjivo su doprinijele i najveće 'it' djevojke današnjice poput Kaie Gerber, Belle Hadid i Hailey Bieber, dok je godine 2003. to isto pošlo za rukom Umi Thurman u Tarantinovom filmu 'Kill Bill'.

Zahvaljujući jednostavnom dizajnu, tenisice brenda Onitsuka Tiger pristaju različitim lookovima. Njihova retro silueta s uskim potplatom odlično pristaje suknjama i hlačama, posebice trendovskim verzijama poput suknji maksi kroja ili hlača širokih nogavica.

Osim toga, žuta boja ovih legendarnih tenisica nesumnjivo će podići svaku kombinaciju komada u neutralnoj paleti boja, a najbolji primjer za to stajlinzi su modnih ovisnica s Instagrama.