SAVJETI yvonne vrnoge

Savršen dan u Karlovcu: Evo što svakako trebate vidjeti i probati u gradu na četiri rijeke

30.04.2023 u 21:08

Bionic
Reading

Jednodnevni izleti često nam mogu toliko napuniti baterije da toga nismo ni svjesni. Na jedan se dan maknuti iz poznatog okruženja i prepustiti se istraživanju novih mjesta aktivnost je koju će mnogi prigrliti ovih dana. Ako ste razmišljali što i kako raditi u Karlovcu, influencerica Yvonne s vama dijeli neka od svojih omiljenih mjesta

Ako ste ovih dana raspoloženi za jednodnevni izlet, razmislite o Karlovcu - gradu bogate povijesti i brojnih parkova, u kojem imate pregršt toga vidjeti! Vrijeme je konačno na našoj strani, a svi koji maštaju o suncu i sunčanju doći će na svoje. Spojite li to s istraživanjem mjesta koja već dugo ili nikad niste posjetili, vaše baterije bit će napunjene za konačno odbrojavanje do ljetnog godišnjeg odmora.

Pitali smo poznatu influencericu Yvonne Vrnogu što vidjeti i iskusiti iz Karlovca, a ona, kao prava Karlovčanka, predložila nam je nekoliko mjesta na kojima ona voli provoditi vrijeme. Yvonne je mlada mama, poduzetnica, zaljubljenica u modu i zdrav način života, a njezin profil na Instagram uistinu je nepresušan izvor inspiracije za raznorazne stvari: od modnih ideja do lifestyle trikova kojima ispunjava svoju svakodnevicu.

'Karlovac, grad na četiri rijeke, idealno je posjetiti u proljeće, kad su parkovi zeleni, a terase pune', kaže Yvonne te dodaje:

'Predlažem jutarnju šetnjicu po staroj jezgri i kavicu u centralnom kafiću Papas ili pak u Tari, ako ste više za sladoled i kolače.

Ljubiteljice mode, kad ste već u centru grada, obavezno navratite u butik Bolero, u kojem ćete pronaći posebne i drugačije krpice talijanskih brendova, kakve nećete vidjeti u high street dućanima niti na svakoj drugoj osobi u prolazu - garantiram!

Ručati možete u konobi Kostanjac, najstarijem ugostiteljskom objektu u gradu, a rustikalnog je uređenja, obiteljske atmosfere, pristupačnih cijena i prefine klope. Iako je prvenstveno poznata po ribi, i ja tamo najčešće naručim salatu od hobotnice uz šnitu soparnika (dalmatinski specijalitet) ili pak oradu s blitvom. Vlasnik je zaljubljenik u burgere i craft pivo te moram priznati da je 'burger chefa kuhinje' nešto najbolje što sam probala!

Poslijepodne predlažem šetnju prirodom. Oko Šumarske škole su parkovi prepuni raznih sorti drveća i tabli s objašnjenjem istih. Odite skroz do Konjičkog kluba i do rijeke Korane. Za sunčanog vremena ja obično sjednem na stari drveni most i uživam u pogledu i miru.

Blizu je i Aquatika - slatkovodni akvarij, u kojem možete vidjeti i naučiti puno toga, a djeci je to naročito zanimljivo.

Poslijepodnevnu kavicu možete popiti na licu mjesta ili s druge strane rijeke - u Lani, u kojoj možete i pojesti nešto (imaju i pizze). Ako ste ipak za neku fensi večericu i još jedan extra doživljaj, odite do Starog grada Dubovac, u kojem se nalazi srednjovjekovni dvorac s pogledom na cijeli grad i restoran Kaštel s finom ponudom jela i vina. Tamo će vam i fotke ispasti top!

Uživajte u Karlovcu!'