MOĆ ŽUTE

Odvažna boja ljeta osvojila prvu damu, vojvotkinju i najpoznatiju odvjetnicu

13.07.2018 u 13:27

Bionic
Reading

Boja kojoj slavne dame pribjegavaju kada se žele istaknuti u mnoštvu definitivo je žuta boja koja u svim svojim inačicama dominira ljetnim mjesecima

Žuta slovi za vedru boju koja savršeno parira visokim temperaturama, a svoj trendovski status u aktualnoj sezoni u potpunosti je zacementirala. Osim što se smatra idealnom bojom u ljetnim mjesecima, žuta posjeduje moć da vas istakne u mnoštvu i učini da nikako ne prođete nezapaženo.

Znaju to i slavne dame poput prve dame Amerike Melanije Trump, vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle i slavne odvjetnice za ljudska prava Amal Clooney. U različitim prigodama, ovaj modni trojac zaradio je hvalospjeve javnosti i medija zahvaljujući mudrom odabiru žutih modela haljina.

  • +8
Melania Trump, Meghan Markle i Amal Clooney Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prva dama Amerike Melania Trump posljednja je u nizu slavnih dama koje nisu odoljele zovu žute pojavivši se u sklopu europske turneje na glamuroznoj večeri u londonskoj palači Blenheim u glamuroznoj limun žutoj haljini s potpisom modne kuće J. Mendel, čija je cijena oko 42.000 kuna. Melania je ovim modnim potezom sve ostavila bez daha, a prekrasna haljina s rukavima koji se spuštaju u plašt uvjerljivo je jedna od njezinih najboljih izdanja.

  • +12
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nova članica britanske kraljevske obitelji Meghan Markle nakon nekoliko javnih angažmana provedenih u odjevnim komadima neutralnih boja modno se odvažila i osvanula u žutoj haljini bez rukava na prijemu organizacije Commonwealth uoči dvodnevnog posjeta Dublinu.

  • +17
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

36-godišnjakinja je za prijem organizacije Commonwealth, čiji je Harry predsjednik, odjenula jednostavnu, ali upečatljivu žutu kreaciju s potpisom američkog dizajnera Brandona Maxwella, koji je godinama brinuo o stajlinzima pjevačice Lady Gage.

Meghanin odabir haljine Brandona Maxwella mnogi su protumačili kao njezino odavanje počasti korijenima u sklopu proslave Dana nezavisnosti u SAD-u koja se tradicionalno održava 4. srpnja u godini, a žuta boja haljine mnoge je asocirala na stajling Amal Clooney viđen na kraljevskom vjenčanju.

  • +15
Amal i George Clooney Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najpoznatija odvjetnica za ljudska prava u pratnji supruga, glumca Georgea Clooneyja, zahvaljujući odabiru žute haljine i raskošnog šešira na vjenčanju Meghan Markle i princa Harryja ponijela je titulu jedne od najbolje odjevenih gošći.

  • +28
Poznati na vjenčanju Meghan Merkle i princa Harryja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia