'coquette' stil

Odmorite se od bijelih košulja: Sada se nose ovi neodoljivi ženstveni modeli

17.03.2024 u 21:17

Bionic
Reading

'Coquette' stil stekao je ogromnu popularnost među trendsetericama, oduševljenima njegovim romantičnim izgledom i šarmantnim detaljima

Ovo proljeće idealno je vrijeme da barem nakratko zaboravite na klasične bijele košulje i zamijenite ih znatno ženstvenijim, a i dalje neodoljivo elegantnim modelima.

Dovoljno je baciti pogled na Tik Tok ili Instagram, društvene mreže na kojima se u današnje doba postavljaju i ruše trendovi, kako bi vam postalo jasno da su coquette bluze aktualni viralni trend.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Ove nježne košulje dobile su naziv prema aktualnoj 'koketnoj' estetici, karakteriziranoj čipkom, mašnicama, ružama te sličnim romantičnim i djevojačkim detaljima.

No upravo su coquette košulje među najpopularnijim komadima ovog rastućeg trenda. Riječ je o modelima koji sprijeda imaju čipku, raskošnu mašnu ili, najčešće, vezice umjesto gumbića, a u većoj ili manjoj mjeri ostavljaju golu kožu s prednje strane.

Dolaze u brojnim dizajnima, od životinjskog printa, preko šarenih uzoraka, do klasičnih jednobojnih varijanti, s nezaobilaznim voluminoznim rukavima i blagim volanima, a koji daju dašak nostalgije.

Njihova jednostavnost kombinirana s efektnim detaljima čini dobitni spoj kao stvoren za elegantne stajlinge u kojima želite odbaciti dojam strogosti i jednoličnosti, kakvim nerijetko odišu bijele košulje. To ih čini savršenom alternativom koju vrijedi iskušati u barem jednom dizajnu.

Nije im odoljela ni španjolska kraljica Letizia te je u nedavnoj prigodi odbacila klasičan formalni stil i zamijenila ga romantičnim izdanjem - ružičastom košuljom puf rukava i chic crnim remenom za isticanje laskave linije.

BOJA JOJ PRISTAJE

Ružičasta košulja kraljice Letizije podići će svaki stajling

Pogledaj galeriju