lijepa, ali...

'Nesretna' haljina: Svaki put kad je odjene kraljica Letizia doživi nezgodu

01.02.2024 u 10:55

  • +7

Kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: - / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Kraljica Letizia još jednom je uspješno reciklirala haljinu iz svog bogatog ormara, no ljepotu dizajna i besprijekornog pristajanja gotovo je zasjenila nezgoda s nakitom koja je prizvala živa sjećanja zbog kojeg su mnogi ovu kraljičinu haljinu prozvali 'nesretnom'

Kao i svake godine, španjolski kraljevski par otvara vrata Kraljevske palače povodom dočeka diplomatskog zbora koji se održava u Španjolskoj. Događaj je to koji okuplja 126 veleposlanstava rezidentnih u Španjolskoj i gotovo 800 konzulata. Za taj prijem formalni dress code je obavezan, a kraljica u takvim prigodama baš nikada ne podbaci.

Ove godine odlučila je reciklirati već viđenu raskošnu plavu haljinu s gumbima i vezanjem u struku. Naime, ovu je haljinu kraljica premijerno nosila na tradicionalnoj ceremoniji Pascua Militar 2022. godine, a podrijetlo ove haljine čiji dizajn podsjeća na glamuroznu verziju vječne košulja haljine ostaje misterij iako se sumnja da bi to mogao biti rad po narudžbi izrađen u Zarzueli.

Riječ je o haljini dugih rukava savršeno pripijenoj uz gornji dio tijela, košulja kroja s V izrezom i efektnim presvučenim gumbima te s vezanjem u struku. Kraljica je haljinu kombinirala s sa salonkama niske pete i špic vrha identične boje, a stajling je upotpunila raskošnim nakitom - setom naušnica i ogrlicom koje dugo nismo vidjeli. No, pažnju je privukla narukvica, također izrađena od safira koja je pripada kraljevskom draguljaru i koja je potvrdila 'nesreću' koja prati ovu haljinu kraljice Letizije.

'Nesretna' haljina kraljice Letizije

Ova haljina vraća nas u 2022. godinu, trenutak kada je kraljica Letizia debitirala u njoj, noseći je ukrašenu sivim bisernim brošem okruženim dijamantima. Riječ je brošu koji je pripadao kraljici Viktoriji Eugeniji. Poznat kao 'La Pelegrina' smatra se jednim od najvrjednijih dragulja kraljevske kuće. Upravo je taj broš kraljici pao s haljine, a njezin suprug, kralj Phillipe uskočio joj je u pomoć te ga podignuo s poda.

A vrlo slična situacija sada se ponovila. Nakon što je pozdravila nekoliko uzvanika, kraljica Letizia je shvatila da joj je narukvica od safira skliznula sa zapešća. Brzo se sagnula, a zatim zamolila supruga da je zakopča. Nakon toga mnogi su se zapitali je li moguće da baš svaki put kad kraljica Letizia odjene ovu haljinu, kraljevski dragulji budu u opasnosti?

kralj je priskočio u pomoć

Kakva haljina! Kraljica Letizia novu godinu započela je sa stilom, no trenutak nepažnje i jedan modni dodatak skoro su ukrali svu pažnju

Pogledaj galeriju