FROTIROM PROTIV VRUĆINA

Toliko ugodni da ih nećete poželjeti skinuti: Odjevni komadi od ovog materijala veliki su ljetni hit

15.06.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Mekan, mekši, frotir. Ovaj udoban materijal slovi kao veliki sezonski trend, postavši sastavnim dijelom brojnih odjevnih komada na policama trgovina

Gotovo da ne postoji mekša i ugodnija tkanina u vrućim (i znojnim) danima od one koja se donedavno isključivo vezala za ručnike i kućne ogrtače. Frotirna tkanina sada je sastavnim dijelom topića, kratkih hlača, bikinija i haljina, što je čini svestranom i prikladnom za ljetne mjesece u godini.

Ne samo da osiguravaju ležeran i udoban casual izgled, odjevni komadi od frotira toliko su ugodni da ih nikada nećete poželjeti skinuti.

  • +5
Odjevni komadi od frotira Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zašto je odjeća od frotira najbolji ljetni odabir?

Opisati frotir kao jedan od najudobnijih od svih aktualnih sezonskih trendova nije pretjerano, jer nakon višemjesečnog boravka kod kuće uslijed pandemije potreba za udobnom i dobrom odjećom nikada nije bila izraženija.

Frotir je stvoren od pamuka i zapravo predstavlja vrstu tkanja koja stvara male i mekane petlje. Zahvaljujući navedenom, ističe se svojim upijajućim svojstvima, zbog čega se tradicionalno veže uz izradu ručnika i ogrtača.

Izraz frotir izveden je od francuske riječi frotier, što bi u prijevodu značilo trljanje. Ukoliko volite osjećaj trljanja mekim ručnikom nakon tuširanja, ovaj veliki sezonski trend obožavat ćete, a kao što su odjevni komadi od frotira zavladali policama trgovinama, danas podjednako dominiraju stajlinzima modnih ovisnica s Instagrama.