BUDUĆNOST, ODMAH!

Od Tesle napravili dnevni boravak koji vozi sam

19.02.2014 u 15:19

  • +6

Rinspeedova Tesla iz budućnosti

Izvor: Promo fotografije / Autor: RINSPEED

Bionic
Reading

Autonomno upravljani automobili kojima je vozač suvišan su iza ugla, a ovogodišnje izdanje autosalona u Ženevi tamošnji tuner, poznat po ludim konceptima, odlučio je uveličati dnevnim boravkom na kotačima

Dečki iz Rinspeeda svjesni su toga da je budućnost električna pa su se odrekli Porschea i Lotusa u korist najpoznatijeg električnog automobila na svijetu - Teslinog Modela S.

XchangeE, koliko smo uspjeli shvatiti, standardni je model s tek minimalnim preinakama na eksterijeru, no zato temeljito izmijenjenom unutrašnjošću. Toliko izmijenjenom, zapravo, da biste teško razaznali da je uopće riječ o automobilu iz Palo Alta.

Mnogo je tu neobičnih rješenja od steer-by-wire upravljača koji se može pomicati horizontalno kako bi oslobodio prostor za putnike, do ogromnog 32-inčnog ekrana koji služi kao televizor kad odlučite transformirati unutrašnjost svog auta u dnevni boravak.

Sjedala se pritom jednostavno zakreću za 180 stupnjeva i naginju pod sijaset kutova za maksimalnu udobnost. Tu je i krov izrađen od pleksiglasa i obogaćen s čak 358 individualno kontroliranih LED-ica koje stvaraju nesvakidašnje ambijentalno osvjetljenje, pa čak i aparat za kavu.

Naravno, automobil je bežičnom vezom umrežen s internetom, a jedino o čemu Švicarci nisu rekli ni riječi je - sustav za autonomno upravljanje automobilom.

Neobično, budući da su svi dosadašnji projekti ovog tunera bili itekako funkcionalni.

Sjetimo se samo Lotusove amfibije/podmornice.