S POTPISOM BOTTEGE VENETE

Od Instagrama do gradskih ulica: Ovu torbicu viđamo posvuda i s razlogom slovi za novi statusni simbol

03.09.2021 u 11:48

Bionic
Reading

Postoji jednostavan način da saznamo je li pojedini model torbe doista stekao it status u modnim krugovima, a to je da ga viđamo posvuda. Dok skupocjena Hermesova birkinica i Pradina Nylon torba iz 90-ih nastavljaju biti trajnim klasicima koje modna javnost obožava nositi i desetljećima kasnije, u njihovim redovima po svemu pripada torbica Jodie s potpisom Bottege Venete

Kada je godine 2019. britanski dizajner Daniel Lee transformirao modni izričaj brenda Bottega Veneta, sa sobom je donio novu liniju odvažnih modnih dodataka.

I dok su su pojedini od njih postali ogroman hit na modnoj sceni, poput mrežastih sandala ili, na Instagramu proslavljenih, gumenih čizmi za kišu, vjerojatno najpoželjnijim komadom s potpisom Bottega Venete postala je torbica Jodie kao moderna verzija hobo torbe na rame.

Otkako je s početkom 2020. godine lansirana u prodaju postala je neizostavnim prizorom na street style fotografijama o čemu dovoljno svjedoče prizori iz danske prijestolnice tijekom održavanja Tjedna mode.

  • +5
Jodie torbica u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jodie torbica, sama po sebi, predstavlja Leejev moderan pogled na ostavštinu brenda Botteg Veneta, u prvom redu interacciato tehniku tretiranja materijala kože, stoga istovremeno izgleda moderno i bezvremenski.

Od posebnog izgleda kože do jednostavnog, a istovremeno efektnog, dizajna, nimalo ne čudi činjenica da je Jodie torba osigurala vojsku zagriženih fanova.

Ovisno o njezinoj veličini, Jodie torba u prodaji se nalazi po cijeni od 12 do 22 tisuće kuna i u širokom rasponu boja.