APSOLUTNI REKORD

Zbog cijene će vam se zavrtjeti u glavi: Ovo su najskuplje cipele na svijetu

29.09.2018 u 21:26

Bionic
Reading

Par cipela izrađen od kože, svile, zlata i dijamanta izložen je u Dubaiju i ponuđen na prodaju za 17 milijuna dolara, što je apsolutni rekord

Cipele sa stiletto potpeticama izložene su u Burj al-Arabu, jednoj od palača grada-države u Perzijskom zaljevu koji se svojski trudi potući rekorde u različitim kategorijama.

  • +47
Cipele na visoku petu Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Dizajnirane i izrađene u Italiji, cipele imaju 236 dijamanata i još dva 15-karatna dijamanta s oznakom D (savršene boje i čistoće). Njihova je izrada trajala devet mjeseci-

Najskuplje cipele na svijetu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Dubai je grad milijunaša i milijardera. Potencijalno je tržište u području Zaljeva i posebice u Saudijskoj Arabiji za takvu vrstu proizvoda', smatra draguljar Hemant Karamchandani koji je osmislio ponuditi takvu kreaciju.

Inače, ove skupocjene cipele svrgnule su dosadašnji rekord najskupljih cipela na svijetu koje su držale luksuzne štikle britanske dizajnerice Debbie Wingham, a koje su otišle u ruke klijenta s Bliskog istoka koji ih je kupio za svoju kćer. Njihova je cijena iznosila vrtoglavih 15 milijuna dolara.