ostaju u washingtonu

Obama kupio raskošnu kuću za osam milijuna dolara

01.06.2017 u 10:14

Bionic
Reading

Nakon što je završio s predsjedničkom dužnosti Barack Obama i njegova obitelj nastavili su živjeti u Washingtonu, na unajmljenom posjedu u jednom od luksuznijih dijelova glavnog grada, a sada su potvrdili kako su kuću i imanje kupili te da planiraju ostati do daljnjeg

'S obzirom na to da će predsjednik i gđa Obama boraviti u Washingtonu barem još dvije i pol godine, imalo je smisla to da kupe kuću', potvrdio je za People njihov glasnogovornik Kevin Lewis.

Nakon odlaska s vlasti bivši predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle odlučili su iznajmiti kuću u Washingtonu u kvartu Kalorama, a nakon nekog vremena zaključili su da se više isplati investirati u tu imovinu nego je i dalje imati u najmu.

Budući da njihova mlađa kći Sasha još uvijek pohađa srednju školu Sidwell Friends u istom gradu te da planiraju ostati još neko vrijeme ondje, ovaj se potez čini itekako logičnim.

Par je tako otkupio prostranu kuću od 8200 četvornih metara za 8,1 milijun dolara, a prethodno je bila u vlasništvu Joea Lockharta, bivšeg tajnika za medije Bijele kuće za vrijeme predsjednika Billa Clintona.

Prostrana kuća ima čak devet spavaćih soba i osam kupaonica. Mramorno predvorje vodi do blagovaonice i dnevnog boravka, iz kojeg se pruža pogled na veliki vrt i terasu, dok se iz podzemnog dijela kuće nudi izlaz u garažu u koju stanu dva automobila.

Unutrašnjost kuće obitelji Obama Autor: Youtube

Osim toga, u kući se nalazi prostor za medije, praonica rublja, maleni bar s posebnom prostorijom za vina, a u slučaju dolaska gostiju tu je i poseban apartman u kojem mogu prespavati.

Ostankom u ovom luksuznom kvartu glavnog grada bivši predsjednik i njegova supruga ostaju i susjedi Ivanke Trump, koja s mužem Jaredom Kushnerom živi nekoliko ulica dalje.