novi stari hit

Novi trend čizama osvaja trendseterice: Stilski dotjeran, ovaj model je vrlo chic, ali i otporan na sve uvjete

06.12.2022 u 09:04

Bionic
Reading

Planirate li skakati preko kišnih lokvica ili se želite cool odjenuti za večeru s prijateljima: ovaj novi trend čizama prikladan je za apsolutno svaku priliku

Obožavamo trendove koji izgledaju odlično, a uz to su još i iznimno udobni i praktični. Moderna interpretacija onoga što bismo mogli nazvati kao 'forma slijedi funkciju' ove sezone predstavlja se u obliku trenda čizama. A ako se uzme u obzir da u ovim čizmicama stopala ostaju suha, a u isto izgledaju jako dobro, nije ni čudo da ovom modelu raste popularnost.

Novi trend čizama na vidiku: zahvaljujući Chanelu gumene čizme ponovno su u modi

Riječ je o dobrim starim gumenim čizmama. Da, točno o onima u kojima djeca preskakuju lokvice, a odrasli nose u prilikama kada su prisiljeni izaći na kišu. No, sada ovaj model čizama predstavlja 'it' model.

  • +11
Chanel jesen/zima 2022. Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za ovaj novi vladajući trend zaslužna je modna kuća Chanel. Luksuzni modni brend stavio je svoj legendarni logo na gumene čizme u kolekciji za jesen i zimu 2022./2023. i prikazao ih u neutralnim bojama u 25 od 71 predstavljenih izgleda na pisti u Parizu.

Kako nositi trendi gumene čizme ove zime?

Jednostavne gumene čizme lako je uklopiti u niz različitih stajlinga, bilo da se rado o chic ili ležernom. Drugim riječima, onoliko 'ležeran' koliko Chanel može biti. Upravo to klasične i pomalo neugledne čizme pretvara u vrući trend i najpoželjniji modni komad ove sezone. Da ovaj izgled izvrsno funkcionira ne samo na modnim pistama, već i u svakodnevnom životu pokazuju i inspirativni stajlinzi modnih influencerica s Instagrama.

Želite li ove sezone prigrliti ovaj vladajući trend, ne morate nužno posjedovati Chanel. Ovaj trend vrijedi i za gumene čizme na kojima se ne vidi hrabar luksuzni logotip. Međutim, dvije su stvari važne kako bi ovaj stil i dalje funkcionirao: čizme bi trebale biti u jednoj boji i to u prigušenijim ili klasičnijim bojama. Kričave nijanse i divlji uzorci gumene čizme čine da izgledaju pomalo jeftino.