DOMOSFERA.HR

Novi portal za nekretnine i kulturu stanovanja

18.06.2012 u 07:47

Bionic
Reading

Glavni dio portala je specijalizirani oglasnik s ponudom nekretnina koji dodatno sadrži informacije i ponude iz područja rješavanja pitanja vezanih za stjecanje i uporabu nekretnina, uređenja i namještanja stambenog prostora, podizanja kulture gradnje i stanovanja te financijskog savjetovanjaGlavni dio portala je specijalizirani oglasnik s ponudom nekretnina koji dodatno sadrži informacije i ponude iz područja rješavanja pitanja vezanih za stjecanje i uporabu nekretnina, uređenja i namještanja stambenog prostora, podizanja kulture gradnje i stanovanja te financijskog savjetovanja

S radom je krenuo prvi sveobuhvatni portal za nekretnine i kulturu stanovanja u Hrvatskoj Domosfera.hr, čije je pokretač Zagrebačka banka, a realizator i nositelj projekta je članica Grupe Zagrebačke banke – tvrtka Suvremene poslovne komunikacije (prije MZB). Uz širok izbor nekretnina, portal nudi i niz proizvoda i usluga te savjeta stručnjaka u području uređenja, financiranja i osiguranja stambenog prostora.

Okosnica samog portala je specijalizirani oglasnik, koji uz mogućnost odabira nekretnina iz široke ponude agencija za promet nekretninama i stanograditelja, omogućuje posjetiteljima portala postavljanje vlastitih oglasa. Domosfera.hr nudi ugovaranje jedinstvene usluge 'Domosfera standard'.

Stručni pregled nekretnine koja se prodaje jamči točnosti podataka koje je naveo vlasnik. Oglas sa znakom Domosfera standard upućuje na to da su podaci pouzdani i vjerodostojni i te time potencijalnom kupcu olakšavaju izbor. Usluga ima više vrsta paketa od kojih neki obuhvaćaju procjenu tržišne vrijednosti nekretnine i arhitektonske snimke postojećeg stanja.

'Jedan od ključnih trenutaka u životu naših klijenata zasigurno je rješavanje stambenog pitanja. Kroz usluge Zagrebačke banke, Prve stambene štedionice i Zagreb nekretnina, već dugi niz godina pomažemo našim klijentima upravo u tome. No, odlučili smo napraviti korak dalje te na jednom mjestu omogućiti sveobuhvatnu ponudu nekretnina i mogućnosti financiranja, ali i niz proizvoda i usluga te savjeta u području, izgradnje i uređenja stambenog prostora. I to ne samo klijentima već svima koji imaju takve potrebe. Tako je nastala Domosfera.hr', objasnila je Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke.

Domosferu su već prepoznale renomirane tvrtke iz područja opremanja i uređenja stambenog prostora i domaćinstva te osiguranja. Premium partneri portala su Allianz, Bauhaus, Gorenje, Kvadra, Mondial Assistance i Perfecta

Ove tvrtke kontinuirano će nuditi posebne akcije korisnicima portala, informirati o novitetima te olakšavati korisnicima rješavanje pitanja vezanih uz uređenje, opremanje i osiguranje doma. U suradnji Mondial Assistanceom Domosfera.hr će korisnicima portala nuditi paket usluga od kojih se neke prvi put pojavljuju na hrvatskom tržištu. Mondial Assistance omogućit će pouzdane izvođače radova za električarske, vodoinstalarske, bravarske i staklarske radove te će povezivati u najkraćem roku korisnike portala s potrebnim pružateljima usluga.

'Korisnicima Domosfere na usluzi su naši partneri za rješavanje čitavog niza potreba tijekom kupnje i opremanja doma ili njegovog preuređenja. Portal nudi niz korisnih usluga kao što su prijenos dokumentacije na novog vlasnika ili savjetovanje o prodaji nekretnina. Cilj je korisnicima olakšati upravljanje postojećim stambenim prostorom ali i pomoći u stjecanju novog', objasnila je prilikom predstavljanja portala voditeljica Domosfera.hr Ivana Šoljan.

Sučelje Domosfere je na hrvatskom i četiri strana jezika: engleskom, njemačkom, ruskom i talijanskom. Portal surađuje s vodećom njemačkom agencijom za prodaju nekretnina Planet Home, koja je u također vlasništvu UniCredit Grupe kao i Zagrebačka banka, te s vodećim bosanskohercegovačkim portalima - za oglašavanje nekretnina Nekretnine.ba te uređenje doma Enterijer.ba. Domosfera.hr bit će prisutna i na najutjecajnijim društvenim mrežama – Facebooku, Twitteru i Google +.
Poseban dio portala namijenjen je savjetima stručnjaka o stjecanju i korištenju nekretnina, njihovom financiranju, uređenju stambenog prostora te podizanju kulture gradnje i stanovanja. Domosfera.hr omogućuje građanima odabir idealne nekretnine i najboljeg načina financiranja i osiguranja, ali i konkretne savjete o tome kako riješiti pravne probleme vezane uz nekretninu, kako dom urediti u skladu sa svojim potrebama.

S druge strane, tvrtke koje se bave prometom nekretninama, izgradnjom, njihovim opremanjem i uređenjem dobile su atraktivnu platformu za predstavljanje svoje ponude.

Domosfera.hr već je dobila i prve 'prijatelje' koji će predstaviti portal u televizijskom spotu a na samom portalu dat će i poneki savjet iz svoje domene – 'prijatelji' Domosfera.hr su akademski slikar, scenograf i vlasnik cvjetnog atelijera Saša Šekoranja te poznavateljica hortikulture, urednica i voditeljica HTV-ove emisije 'Vrtlarica' Kornelija Benyovsky-Šoštarić