MERALYS

Novi inovativni sprej za nos na osnovi lijeka i mora

06.04.2011 u 08:00

Bionic
Reading

JGL, hrvatska farmaceutska tvrtka koja već dva desetljeća razvija lijekove i preparate na osnovi mora, ovih dana stavila je u ljekarne novi inovativni lijek za nos u spreju, koji će donijeti dodanu vrijednost svim korisnicima preparata za odčepljivanje nosa.

Nakon pet godina istraživanja i razvoja, JGL je ovih dana stavio na tržište Hrvatske inovativni lijek za nos u spreju, koji brzo i učinkovito odčepljuje nos te djeluje do deset sati. Posebnost ovog preparata leži u činjenici da je prvi puta lijek za odčepljivanje nosa otopljen u otopini morske vode, koja podržava prirodne mehanizme čišćenja nosa.

Ne manje važna je i činjenica da je preparat opremljen inovativnom pumpicom koja pomoću posebnih filtera i srebra sprječava mikrobiološko zagađenje sadržaja tijekom upotrebe. Zbog toga ovaj lijek ne sadrži konzervans. Ova novost vrlo je bitna jer mnoge studije pokazuju da benzalkonij – klorid i slični konzervansi u sprejevima i kapima za nos izazivaju peckanje kod primjene, te oštećuju nosnu sluznicu. Meralys time predstavlja novu generaciju sprejeva za nos, inovativno rješenje hrvatskog razvojnog tima.

Meralys dolazi kao sprej za nos u dvije jačine, za djecu i za odrasle. Djeluje brzo i dugo, što omogućava da pacijent može neometano raditi tijekom dana, ili se dobro odmoriti tijekom noći.