'SPENCER' i Chanel

Novi film o princezi Diani s nestrpljenjem se iščekuje, a sudeći po ovome bit će to i prava modna poslastica

01.09.2021 u 11:54

Bionic
Reading

Glumica Kristen Stewart dugogodišnja je ambasadorica modne kuće Chanel pa je i u najnovijem filmu Pabla Larraína 'Spencer', koji se bavi životom princeze Diane, nosila vintage kreacije s potpisom ove prestižne pariške modne kuće

Film 'Spencer' svjetsku premijeru imat će na filmskom festivalu u Veneciji, a do dolaska u kina, što se očekuje početkom studenog, obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju da vide ne samo kako je Kristen Stewart utjelovila neprežaljenu princezu već i modne kombinacije koje je pokazala u filmu.

Oskarom nagrađena kostimografkinja Jacqueline Durran zaslužna je za filmsku garderobu, a sudeći po traileru i fotografijama koje polako' kapaju' iz filma, uspjela je složiti stajlinge koji jako sliče onima koje je nosila sama princeza Diana.

Nedavno je objavljen službeni filmski plakat za koji je Stewart pozirala u dramatičnoj pozi odjevena u večernju haljinu bež boje, ukrašenu šljokicama. Haljina je ukrašena zlatnim i srebrnim okruglim, ovalnim i lisnatim šljokicama koje tvore cvjetne grane. Izrez korzeta obrubljen je nježno nabranom volanom od tila koji je naglašen šljokicama i satenskom trakom. Satenska vrpca okružuje haljinu sprijeda, dok suknja prati liniju tijela, a nakon bokova dramatično se širi cijelom dužinom, zahvaljujući volanima i slojevima tila.

Haljina je look broj 82 iz Chanelove proljetno-ljetne revije visoke mode 1988, a za potrebe filma u potpunosti je rekreirana u Chanelovim radionicama. Vez je radio Lesage, modna kuća specijalizirana za vezenje koja se pridružila Chanel Métiers d'artu 2002. godine i tako sačuvala svoj know-how. Što se tiče plisiranja, za prekrasan volumen haljine zaslužan je Lognon, također jedna od Chanelovih Métiers d'art radionica. Njihova tehnika u kombinaciji s čudesnim rukama pet krojačica omogućile su postizanje ovog modnog remek-djela, koje je zahtijevalo 1.034 sata rada, uključujući 700 samo za vez, a izrađivalo ju je pet krojačica.

Spencer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Stewart se također vidi u kratkom isječku u teaseru filma u kojem nosi haljinu i bisernu ogrlicu s odgovarajućim naušnicama, a to je još jedna vintage Chanelova kombinacija.

U siječnju je obavljena fotografiju glumice odjevene u kaput od crvenog tvida s prilagođenim ovratnikom iz kolekcije Patrimoine de Chanel za jesen 1988. Stewart je nosila ogrtač s crnim šeširom, a sličan stajling nosila je princeza Diana 1993. tijekom proslave Božića.

Princeza Diana jedna je od najvećih ikona stila, a njezin stil i danas oponašaju i štuju slavne osobe i influenceri. Njezin stil pomno se pratio tijekom braka s princem Charlesom, a definirali su ga ženstveni i elegantni komadi.

  • +30
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: JUSTIN SUTCLIFFE / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Spencer' prati princezu Dianu tijekom božićnih praznika 1991. na imanju kraljice Elizabete II u Sandringhamu u Norfolku. Priča se da su događaji koji su se dogodili tijekom praznika doveli do princezine rastave od princa Charlesa sljedeće godine.