OPUSTITE SE I POMOZITE

Nova Spa pomaže djeci leptirima

30.03.2012 u 10:33

Bionic
Reading

Nova Spa će u razdoblju od 26. ožujka do 27. travnja od svake pružene usluge uz predočenje posebnog kupona donirati 10 posto iznosa Debri za pomoć oboljelima i njihovim obiteljima

Društvu oboljelih od bulozne epidemolize Debra Hrvatska, koje okuplja oboljele od te rijetke i vrlo teške genetske bolesti, u prikupljanju sredstava za štićenike pomoći će wellness&beauty centar Nova Spa, nedavno otvoren u Novoj galeriji, u Zagrebačkoj aveniji 104 u Zagrebu. Nova Spa će u razdoblju od 26. ožujka do 27. travnja od svake pružene usluge uz predočenje posebnog kupona donirati 10 posto iznosa Debri za pomoć oboljelima i njihovim obiteljima. Da bi se uključili u akciju, posjetitelji mogu donijeti kupon ili ga djelatnicima centra pokazati na mobitelu ili drugom uređaju.

Cilj je ove akcije osvijestiti javnost o buloznoj epidermolizi, rijetkoj i vrlo teškoj genetskoj bolesti koja se javlja pri rođenju. Većina oboljelih su već nakon nekoliko godina osamdeset do stopostotni invalidi i njihova koža je krhka i ranjiva poput leptirovih krila, te im i običan dodir stvara bolne bule, odnosno rane. Svakodnevica oboljelih je obilježena začuđenim pogledima, previjanjima, kirurškim zahvatima te ovisnošću o pomoći, njezi i pratnji drugih osoba.