NOVA POMAMA

Nova opsesija u beauty svijetu je Ice Globes: Znate li što je to i čemu služe?

08.01.2022 u 23:14

Bionic
Reading

Jeste li čuli za Ice Globes? Nakon face rollera, hit u njezi kože su ledene kuglice, koje će po svemu sudeći biti veliki hit u beauty industriji ove godine

Hashtag #skincare dosegao je 67,8 milijardi pregleda na TikToku, a većina beauty trendova sada se rađa na toj platformi, a sve to zahvaljujući generaciji Z.

Ice Globes - najnoviji trenda ljepote za 2022. rođen je također na TikToku.Pitate se što je to? Riječ je malim kuglicama napunjenima vodom, a prije upotrebe kuglice se stave u zamrzivač ina 30 minuta ili se drže u hladnjaku te se potom koriste za masažu lica kako bi se smanjila upala kože, a pomažu i u borbi protiv akni.

Prema Googleovim trendovima, pretraživanje pojma 'Ice Globes' poraslo je 194% tijekom prosinca 2021. To potvrđuje i istraživanje Stylighta, internetske platforme koja analizira beauty i modne trendove, a oni bilježe skok od 97 posto u prosincu 2021. za potražnjom Ice Globesa, dok Skin Gym, brend koji ih je među prvima lansirao, bilježi 194 posto više pretraživanja u posljednja dva mjeseca protekle godine.

Ice Globes obično su izrađeni od čelika ili stakla i drže se na nižim temperaturama. Oni uklanjaju nadutost s lica, smiruju nadraženu kožu i potiču cirkulaciju krvi. Također su izvrsne za limfnu drenažu i za ublažavanje sinusnog pritiska, tvrde beauty stručnjaci, ali i korisnici TikToka.

A kako se koriste? Jednostavno ih čuvajte u hladnjaku dok se ne ohlade, a kada budu spremne za korištenje, polako ih povucite po koži s kružnim pokretima. Možete početi između obrva, povući ih oko očiju, zatim prema ušima, niz vrat i preko prsa.

Beauty stručnjaci preporučuju nanošenje lagane hidratantne kreme, losiona ili ulja na lice prije korištenja ledenih kuglica kako biste im pomogli da lakše klize preko kože. Nema ograničenja koliko puta ih možete koristiti jer nisu štetne za kožu.