50 NIJANSI PLAVE

Nova ikona stila ponovno dominira crvenim tepihom: Svi govore o vintage haljini Zendaye, a jasno je i zašto

09.06.2022 u 09:10

Bionic
Reading

Zbog rada na novom filmskom projektu možda je propustila ovogodišnje izdanje glamurozne Met Gale, no nova ikona stila ovog se tjedna za navedeno iskupila prošetavši u raskošnom, vintage izdanju crvenim tepihom u New Yorku

U njujorškom centru Lincoln održana je tradicionalna svečanost uglednog časopisa Time s fokusom na najutjecajnijim ljudima na svijetu. Ovogodišnje izdanje događanja Time 100 očekivano nisu željela propustiti brojna poznata imena iz filmske, modne i glazbene industrije, uključujući novu ikonu stila Zendayu.

Zvijezda hit serije ‘Euforija’ i nove filmske franšize ‘Dune’ za ovo gala događanje pripremila je posebno modno iznenađenje sa svojim dugogodišnjim prijateljem i stilistom, Lawom Roachom.

  • +11
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Kako je otkriveno javnosti, Lawu Roachu i Zendayi omogućen je uvid u bogatu arhivu legendarnog američkog dizajnera i kostimografa, Boba Mackieja, a ovaj dvojac iz nje je izvukao haljinu s geometrijskim detaljima u tirkizno-crnoj paleti boja.

Rijedak komad, koji sadrži panele od svile i baršuna, predstavljen je u sklopu dizajnerove jesenske kolekcije iz 1998. godine, a njezinim nošenjem Zendaya se pridružila vojsci poznatih dama koje posljednjih mjeseci na crvenom tepihu, umjesto najnovijih s modni pisti, nose vintage komade s potpisom razvikanih brendova.

Američki dizajner i kostimograf Bob Mackie, u čijoj je haljini Zendaya uspjela posebno zablistati, kroz čitavu je karijeru odijevao glazbenu divu Cher, a dizajnirao je i kultnu haljinu u kojoj je Marylin Monroe poželjela sretan rođendan Johnu Kennedyju.

Upravo ta haljina ponovo se našla u fokusu javnosti, a sve zahvaljujući reality zvijezdi Kim Kardashian koja ju je odjenula za hod crvenim tepihom Met Gale. O njezinom modnom činu imao je štošta za reći tvorac haljine, Bob Mackie.

'Bila je to velika pogreška. Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična. I ta haljina je bila osmišljena i dizajnirana samo za nju. Nitko drugi ne bi trebao biti u toj haljini', bio je jasan danas 82- godišnji dizajner.

  • +5
Kim Kardashian Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia