BOB MACKIE

Legendarni dizajner o haljini Marilyn Monroe: Bila je velika pogreška dopustiti Kim Kardashian da je nosi na Met Gali

17.05.2022 u 13:52

Bionic
Reading

Modni dizajner Bob Mackie koji danas ima 82 godina i tvorac je svima dobro poznate kreacije koju je proslavila najpoznatija platinasta plavuša na svijetu, smatra kako je ideja da Kim Kardashian nosi kultnu haljinu Marilyn Monroe bila jako loša ideja

Bob Mackie, autor originalne skice za haljinu Marilyn Monroe koju je nosila dok je izvodila legendarnu čestitku za Johna Fitzgeralda Kennedyja: 'Sretan rođendan, gospodine Predsjedniče', nije nimalo zadovoljan što je spomenutu kreaciju na Met Gali nosila Kim Kardashian.

'Bila je to velika pogreška. Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična. I ta haljina je bila osmišljena i dizajnirana samo za nju. Nitko drugi ne bi trebao biti u toj haljini', bio je jasan Mackie koji je između ostalih dizajnirao haljine za brojne poznate poput Cher ili Lucille Ball, piše Entertainment Weekly.

Bob Mackie, koji je skicirao kultnu haljinu dok je 1960-ih radio kao asistent dizajneru Jeanu Louisu, rekao je da 'u njoj ne bi trebalo vidjeti nikog drugog' osim Marilyn Monroe.

Mackie je imao samo 23 godine kada je skicirao originalni dizajn za haljinu dok je radio kao pomoćnik modnoj legendi Jeanu Louisu. Kreirao je haljinu samo za Monroe i ona ju je nosila kada je u svibnju 1962. otpjevala 'Happy Birthday' za tadašnjeg predsjednika Johna F. Kennedyja.

Osim toga, ponovio je zabrinutost drugih modnih povjesničara da je haljina mogla biti oštećena nakon što je iznesena iz kontroliranih uvjeta u muzeju gdje se nalazila.

Jedna od njih bila je i autorica Michelle Morgan, koja je napisala nekoliko knjiga o Monroeinom životu koja je također osudilaodluku da se glamurozna haljina ponovno nosi na crvenom tepihu, rekavši da je kreaciju staru 60 godina Kim mogla oštetiti 'znojem' i 'šminkom'.

Inače, Mackie nije veliki ljubitelj obitelji Kardashian, pa je prošle godine izjavio da su oni samo 'poznati po tome što su poznati' i optuživši ih da su 'kopirali' dizajn koje je on osmislio za glazbenu legendu Cher

Kardashian su senzacionalnu haljinu u nude boji posudili službenici muzejskog lanca Ripley's Believe It or Not!, gdje je 60-godišnja haljina pohranjena u okruženju s kontroliranom temperaturom otkako je kupljena za rekordnih 5 milijuna dolara 2016. godine.