UDOBNE I CHIC

Nosive od jutra do mraka: Obožavane cipele s petom izgledaju bolje no ikad

15.04.2023 u 13:14

Bionic
Reading

Blok pete odavno su prestale biti sinonim za staromodnu obuću. U svojim kolekcijama iz sezonu u sezonu nude ih razvikana dizajnerska imena i popularni lanci ulične mode, a dobro je poznato da osguravaju puno veću udobnost od tankih potpetica

Zbog šire pete i niže visine u cipela s dodatko blok pete lakše je hodati, pružaju veću stabilnost i udobnost od štikli, a potpetice od oko 4-5 cm zdravija su alternativa čak i od potpuno ravnih sandala koje ne pružaju dovoljnu potporu stopalu.

  • +4
Cipele s blok petom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Što je viša peta, to je opterećenje veće, a prilikom nošenja peta viših od 5-7 cm značajno se povećava opterećenje na prednjem dijelu stopala, a smanjuje opterećenje pete.

Stoga se cipele sa stabilnom i umjereno visokom blok petom uistinu čine kao savršena opcija, ali i dobra alternativa omiljenim tenisicama i trendi ravnim cipelama poput balerinki i loaferica - pogotovo ako u njima namjeravate provesti cijeli dan.

Kao i proteklih sezona, brojni brendovi svoju ponudu i ove su obogatili raznolikim modelima ovih udobmnih cipela koje se, kao nikad prije, mogu pohvaliti statement izgledom.

Od sjajnih aplikacija, kristalića, kopči pa sve do remenčića koji omogućuju vezivanje preko gležnja, detalji su koji cipele s blok petom ove sezone čine posebno poželjnim odabirom.