UVIJEK U TRENDU

Nosit ćete ih godinama: Bezvremenski komadi koji baš nikad ne izlaze iz mode

08.04.2022 u 06:43

Bionic
Reading

Nije važno o kojim se trendovima, godišnjim dobima ili godinama radi, postoje neki odjevni komadi koje morate imati u ormaru. To su modeli koji više nego uspješno odolijevaju testu vremena i nikada ne izlaze iz mode

U svijetu mode u kojem u sve većoj mjeri dominiraju trendovi i utjecaji, kako samih kreatora, tako i modnih influencera, još uvijek postoje komadi koji odolijevaju testu vremena. Tko nema u ormaru običnu majicu ili traperice ravnih nogavica? Čak i uz vjerno slijeđenje trendova, ovih sedam komada nastavlja dominirati ženskom garderobom, donoseći svestranost i mijenjajući način na koji konzumiramo trenutnu modu.

Hlače krojene po mjeri

Čini se da hlače, nalik onima koje čine odijelo, baš nikada ne izlaze iz mode. Od 19. stoljeća ovaj model dio je ženske mode diljem svijeta. Poznat po svom elegantnom kroju, zauzima posebno mjesto u bezvremenskoj modi jer savršeno izgleda i u dnevnoj i večernjoj varijanti. Na posljednjem tjednu mode u New Yorku, održanom u veljači ove godine, bilo je itekako jasno da ovom komadu i dalje raste popularnost. Wes Gordon, kreativni direktor modne kuće Caroline Herrera, i Michael Kors samo su neka od imena koja su donijela ovaj moderni klasik na modnu pistu.

Tajna krojenih hlača je u eksperimentiranju: kombinacijama s casual majicama, jednobojnim odjevnim komadima ili onim popularnim u nekom trenutku, pa čak i u preklapanju s drugim krojenim komadima, poput sakoa. Također je moguće poigrati se obućom, pa umjesto sa salonkama i platformama možete ih kombinirati s tenisicama i balerinkama.

Prugasta majica

Od najtanjih do najdebljih, vodoravne ili okomite, prugice su vrsta kreativnog printa, sposobne podići izgled i najobičnije odjeće. Brojnim ormarima dominiraju od kraja 19. stoljeća, kada je mornarski stil postao jako popularan.

Prugice omogućuju brojne kombinacije te se lako prilagođavaju različitim stilovima. Naprimjer, tanje pruge daju elegantniji izgled dok one deblje naglašavaju chic kombinacije. Ovisno o smjeru, imaju snažan utjecaj na siluetu.

Traperice ravnih nogavica

Koja vam odjeća prva padne na pamet kada je u pitanju bezvremenski odjevni predmet? Vrlo je lako moguće da su to traperice ravnih nogavica. Ono što ove hlače čini tako bezvremenskim ravnoteža je između širokih i uskih nogavica.

Niti preuske niti previše široke, ravne traperice odgovaraju svim tipovima tijela i stvaraju bezbroj stilskih kompozicija. Kroj olakšava kombiniranje s ostalim predmetima iz garderobe, a to može biti bijela majica ili sako. Možda je to jedan od mnogih razloga zbog kojih su ravne traperice još uvijek tako popularne među modnim stilistima.

Torba malih dimenzija

Minimalno je u modnom svijetu često jako puno. Jednostavne torbe nosive su godinama, a kada su bez velikih rezova ili uzoraka, mogu pristajati gotovo svakom stilu. U neutralnijim bojama, kao što su crna ili smeđa, minimalistička torba savršen je dodatak baš svakom stajlingu.

Oversized sako

Modni komadi šireg kroja već neko vrijeme veliki su hit i zaštitni znak street stylea. Unatoč opuštenom dojmu, mogu lako postići i elegantan izgled. Oversized sakoi nosivi su gotovo uz sve, i tu u svakoj prigodi, savršeno se stapajući s različitim modnim stilovima, što ih čini bezvremenskima.

Bajkerska jakna

Što je zajedničko klasičnim traper i kožnim jaknama? Upravo je to svestran, elegantan i nezamjenjiv komad u capsule ormaru, izrazu koji je 70-ih osmislila dizajnerica Susie Faux, a odnosi se na ideju da ormar treba biti ispunjen bitnim i bezvremenskim odjevnim predmetima. Dobra jakna automatski podiže baš svaku kombinaciju. Bilo da se radi o traper modelu ili onom od kože, jakna daje osobnost izgledu i dobro se slaže s bilo kojim drugim outfitom, poput traperica s majicom ili haljinama.

Basic majica

Bijela, crna ili u boji – basic majice bez printova ili bilo kojeg drugog ukrasa obično su spas za bilo koji stajling. U kombinaciji s ravnim trapericama i jaknom, obična majica poprima sasvim nov izgled. Kada se radi o kombinacijama s basic majicama, naglasak je na drugim dodacima i detaljima. Tako će potpetice dati dozu elegancije dok će tenisice i balerinke naglasiti urbani stil.