vladajući trend

Zašto ovoga proljeća jednostavno morate imati ružičastu haljinu u ormaru?

05.04.2022 u 13:01

Bionic
Reading

Ova godina u modni svijet ponovno unosi maksimalizam i ekstravaganciju, kreirajući potpunu suprotnost ležernosti i sportskom stilu u koji je većina utonula posljednje dvije godine. Ovaj pokret prate haljine, i to ne bilo kakve, veće one u upečatljivoj ružičastoj boji u kojima ne možete proći nezamijećeno

Još 1920-ih godina moda je služila kao svojevrstan bijeg i način uljepšavanja svakodnevnice. Stoga ne čudi kako trenutno vladajući trendovi na modnu scenu donose odjevne komade koji pršte živahnošću i dobrim raspoloženjem. Haljine su tradicionalno nezamjenjiv modni komad svake tople sezone, a sada, da bi bile u trendu, moraju biti u šokantno ružičastoj boji. Bez sumnje, ružičaste haljine važan su modni trend za proljeće 2022.

Zašto ovog proljeća trebate imati haljinu u ružičastoj boji?

Dizajnerica Elsa Schiaparelli postala je poznata po svojoj ekstravagantnoj modi 1920-ih, a svoj dizajn povezala je s umjetničkim pokretima dadaizma i nadrealizma. U proljeće 2022. unosi se malo te ekstravagancije u svakodnevni život, a haljine u snažno ružičastoj boji, zvanoj 'šokantno ružičasta' neizostavni su dio modno ormara ove sezone.

Haljine u ovoj privlačnoj nijansi odišu velikom dozom glamura i ekstravagancije, a u aktualnoj sezoni ovaj ekspresivni ton se ne koristi samo na elegantnim koktel kreacijama, već i na nosivim pletenim modelima te i košulja haljinama. Naime, bila mini, maksi ili midi, ružičasta haljina ove sezone nosiva je od jutra do večeri.

  • +8
Ružičaste haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kako kombinirati ružičaste haljine?

Ružičaste haljine mogu se lako kombinirati za dnevni izlazak te vrlo ležerno kombinirati s zdepastim sandalama, natikačama i tenisicama. Samo pripazite da odaberete obuću svijetlih boja. Naime, crna je jednostavno prekontrastna u ovom slučaju, pa su bijela i bež puno bolji odabir. Ddaci u trendi pastelnim bojama, poput pistacija zelene ili svijetložute savršeno se slažu s ružičastim haljinama. lite li ekstravaganciju ovih haljina dovesti do ekstrema, možete ih nositi uz trendi salonke sa svjetlucavim ukrasima.

Za modne kombinacije neka vas inspiriraju brojne modne influencerice koje su već prisvojile ovaj trend.