MEKSIČKA DIVA

Nosi ih od 90-ih: Salma Hayek ne krije opsesiju cipelama s ovim detaljem

02.06.2023 u 10:21

Bionic
Reading

Poput kolumbijske kolegice Sofije Vergare, oskarom nagrađena Salma Hayek u svijetu slavnih pokazala se velikom ljubiteljicom cipela s platformom

Od plutenih do vrtoglavo visokih verzija poput nebodera, meksička diva Salma Hayek ne krije ljubav koji gaji prema platformama, a traje više od tri desetljeća.

Za 56- godišnju glumicu, to su cipele koje odolijevaju testu vremena. Puno prije nego što su modnim svijetom zavladale visoke Medusa Aevitas platforme brenda Versace ili Valentinove Tan-Go cipele od sjajne lakirane kože, učinila ih je ključnim komadom u ormaru i dijelom svog modnog potpisa.

  • +9
Salma Hayek Izvor: Profimedia / Autor: Eyepix / ddp USA / Profimedia

Od baršunastih stilova s prorezom na prstima do upečatljivih plutenih verzija, platforme dominiraju stajlinzima meksičke dive od samih početaka 90-ih, no danas preferira nositi puno suptilnije verzije, poput kožnih čizmi s platformom kakve je nosila prilikom gostovanja u amerićkoj jutarnjoj emisiji Today.

Za svečane događaje njezin odabir uglavnom čine salonke s platformom. Na prošlogodišnjoj dodjeli nagarda BAFTA, figuru je poboljšala parom skulpturalnih satenskih štikli, koje su savršeno pristajale budoirskoj vibri njezine Gucci haljine od ljubičastog barušuna obrubljenog čipkom.

Platforme nosi u gotovo svakoj prilici. U njima je otkrila zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih - jedan od najznačajnijih trenutaka njezine holivudske karijere – kao i u sklopu promocije filmova ‘Dinastija Gucci’ i ‘Vječnici’.