BUDITE DRUGAČIJI

Njihovih pet minuta tek dolazi: Pet modnih brendova koji su nam zapeli za oko ovog mjeseca

29.07.2020 u 14:24

Bionic
Reading

U moru već dobro poznatih brendova predstavljamo vam pet potpuno novih samoodrživih brendova koji su nas oduševili svojom osvježavajućom ponudom odjeće od recikliranih materijala

Naš posao je da vas svakodnevno obaviještavamo o aktualnim i nadolazećim modnim trendovima, događanjima i predviđanjima, kao i modnim favoritima, bilo da je riječ o modnim komadima ili modnim brendovima koji privlače pažnju trendseterica.

Neki to čine godinama ili desetljećima unazad, a neki tek trebaju doživjeti svojih pet minuta slave. Prednost modne industrije je to što postoji pregršt neistraženih, mladih brendova iza kojih se kriju talentirani dizajneri i koji svojoj publici nude raznolikost i originalnost.

Nitko ne voli vidjeti klonove na gradskim ulicama pa tako ni vi sami sigurno ne volite kada se u prostoriji zateknete s osobom koja nosi identičnu haljinu kao vi. Upravo zato se trudimo što češće približiti vam nerazvikane modne brendove i upoznati vas s onima koji itekako imaju ogroman potencijal.

Naš odabir ovog mjeseca je pet samoodrživih brendova koji su nas oduševili svojom osvježavajućom ponudom odjeće od recikliranih materijala.

Olette

Pokrenut sredinom srpnja, Olette je u samo nekoliko dana već stekao zavidnu bazu obožavateljica. Brend koristi isključivo održive, organske materijale i zagovara 'slow fashion'.

Tove

Londonski brend Tove ugledao je svjetlo dana 2019. godine, nakon što su Camille Perry i Holly Wright odlučile iskoristiti 15-godišnje iskustvo u modnoj industriji i pokrenuti vlastiti brend. Brend nudi bezvremenski dizajn u kombinaciji s visokokvalitetnim materijalima i već sada ima brojne fanove.

Gyko

Ako ste u potrazi za kupaćim kostimom u kojem ćete zablistati na plaži ovo ljeto, bacite oko na ponudu londonskog brenda Gyko čiji su kupaći kostimi izrađeni od econyla - materijala dobivenog od recikliranih ribarskih mreža i drugog plastičnog otpada.

Cro-Che

Na našoj listi napravili smo mjesta i za brend Cro-Che koji je nedavno osnovala Tacita Brown. Dizajnerica je bila frustrirana količinom otpada koji je posljedica brze mode pa je odlučila pokrenuti ekološki osvješten brend posvećen ručno izrađenim, heklanim komadima odjeće.

8Swim

Zadnji, ali ne i najmanje važan brend na našoj listi je 8Swim koji je javnosti predstavljen ovog mjeseca, nakon dvije godine kontinuiranog rada na brendiranju i osmišljavanju dizajna. Dizajneri su željeli ponuditi eko kupaće kostime koji će biti dostupni ženama svih konfekcijskih veličina, a na tome su iz zasigurno zahvalne žene krupnije građe koje često imaju problem s pronalaskom kupaćih kostima.