DREFT FASHION WEEK

Njezino vrijeme tek dolazi, oduševila je kreacijama

08.05.2014 u 09:58

  • +49

Dreft Fashion Week

Izvor: Pixsell / Autor: PXL Standard Show

Bionic
Reading

Modna manifestacija Dreft Fashion Week, koja već 11 godina predstavlja modne poslastice, otvorila je svoja vrata kroz čak osam eklektičnih, zanimljivih, posebnih revija koje potpisuju naši, ali i strani dizajneri

Prvi put na zagrebačkim je pistama svoje impozantne šešire predstavila hrvatska kitničarka i klobučarka sa stalnom adresom u Amsterdamu, Staša Čimbur. Inače hrvatskoj javnosti poznata po jedinstvenim šeširima koje je radila za hrvatsku glazbenu divu Josipu Lisac, Staša je i ovaj put u kolekciji Stasha Hats pokazala svoje znanje i umijeće u izradi predivnih šešira s akcentom na teksturu i kolorit.

U elegantnom tonu nastavila je Samantha-Jane Agbontaen, dizajnerica iz Nigerije koja stoji iza modne marke Fabryan. Damska kolekcija rađena u kombinacijama crne, bijele i crvene boje prepuna je ženstvenih topića, hlača ravnog kroja i suknji visokog struka, sve u službi naglašavanja ženskog tijela.

Inspiraciju u ženskoj senzualnosti pronašla je i Ivančica Hrustić, kroz damske kombinezone i plejadu crnih haljina različitih krojeva također na pijedestal stavljajući i slaveći ženinu eleganciju i profinjenost.


U malo urbanijem stilu kolekciju za modernu ženu koja živi sto na sat od jutra do mraka, a želi uvijek izgledati besprijekorno, napravila je Natalija Smogor. Odlični sakoi, hlače, suknje, jakne, sve u kombinaciji tvida i kože, pokazali su da se trend, praktičnost i dizajnerski potpis odlično sljubljuju u divnu i zaokruženu modnu priču. Konstrukcijski savršeno, posebno, a opet nosivo i lako za kombiniranje.

Zagrebačka akademska kiparica Ivana Popović i ovaj je put na pistu donijela dašak umjetnosti. Uz zvukove harfe, flaute i cvrkut ptica, manekenke su kroz zanimljiv performans predstavile kolekciju 'Organica'. Oslikani materijali, vrlo raskošna i ležerna crepe de chine svila, odlično su izrađeni jer zamatanjem i vezivanjem mogu pristajati ženama konfekcijskog broja od 36 pa sve do 46.

Najveći pljesak pak dobila je dizajnerica Marina Lacković, u svojoj prvoj kolekciji Larie by Marina Lacković predstavivši ručno rađene haljine s cvjetnim motivima, luksuznog izgleda, s dodatkom čipke, perlica i cirkona. Američki saten sa stiliziranim cvjetovima podsjeća na barokna izdanja. Kroz kolekciju se povlače krojevi u kojima siluete dolaze do izražaja, ali i zvonoliki krojevi koji ženu pretvaraju u nestvarnu ljepoticu. Njezini modeli pistom su se nizali kao u nekom bajkovitom filmu koji je sve ostavio bez teksta. Kreacije su sve očarale, a sudeći prema prvoj reviji, njezino vrijeme tek dolazi.

Večer su zatvorili brendovi Maison Marquise for Trendcy iz Budimpešte s modernom romantikom 21. stoljeća te The Wandering Collective iz Londona, koji su za svoju kolekciju odjeće, obuće i nakita bili inspirirani motivima poput konstruktivističkog posuđa, ruskog umjetničkog postera i svjetlećih letaka iz 80-ih.