MODNO DOMINIRA

Nitko kao Zendaya: Nova ikona stila u izdanju kao s početka milenija

08.03.2024 u 10:05

Bionic
Reading

Dominaciju na crvenom tepihu, zvijezda filma 'Dina' nastavila je na novom izdanju dodjele nagrada Black Women in Hollywood u Los Angelesu

Na press turneji drugog nastavka ZF hita, nova ikona stila priuštila je brojne trenutke za pamćenje, u suradnji sa stilistom Lawom Roachom.

Ovaj modni tandem, međutim, ne planira tako lako stati sa serviranjem modnih izdanja o kojima se govori.

Potvrdili su to dolaskom na novu dodjelu nagrada magazina Essence, na čijoj je naslovnici i modnom editorijalu Zendaya svojedobno utjelovila legendarnog modela iz 60-ih, Donyale Lunu.

Njezino pojavljivanje na spomenutoj nagradi uslijedilo je dan nakon dodjele Green Carpet Fashion Awards na kojoj je oduševila u haljini staroj 13 godina, iz kolekcije talijanskog dizajnera Roberta Cavallija.

U nedavnom intervjuu za Vogue, Zendayin dugogodišnji stilist otkrio je kako većinu arhivskih komada kupuju, što je zasigurno slučaj i s lookom kakvog su osmislili za novu dodjelu nagrada magazina Essence.

Nakon niza futurističkih izdanja u sklopu press turneje filma 'Dina', ovaj dvojac sada se fokusirao na komade Y2K estetike, kakvim posljednjih sezona popularnost ne opada.

  • +2
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: Paras Griffin / Getty images / Profimedia

Nju su istaknuli kombinacijom bogato ukrašenog korzeta i širokih hlača, pojačanih metalnim remenom s privjescima. Posebno zanimljiva bile su srebrne narukvice i ogrlica choker, koja debljinom parira shanzovom ovratniku.

Cjelokupni look, izuzev bijelih salonki u špic, stiže s potpisom Jean Paul Gaultiera.

Kombinacija slavnog Francuza na Zendayi utoliko je zanimljiva jer je dio njegove posljednje kolekcije za vlastiti brend, stvorene za sezonu proljeće/ljeto 2020. godine.

Ovaj čuveni francuski dizajner nakon nje odlučio je otići u dizajnersku mirovinu, a brigu o vlastitom brendu predao je u ruke dizajnera koji se mijenjaju iz sezone u sezonu.

Ovaj, dosad neviđeni koncept na modnoj sceni, za sada odlično funkcionira. Poznati Francuz poziva dizajnere da predstave vlastitu viziju njegove estetike kroz ekskluzivnu haute couture kolekciju, a ovaj put tu je čast dodijelio popularnoj irskoj dizajnerici Simone Rochi.

Na nedavno održanom Tjednu visoke mode u Parizu predstavila je kolekciju Gaultiera za sezonu jesen/zima 2024. godine.