ANA RUCNER NA RUČNIKU HTZ-A

'Ništa mi neće ovi dan pokvariti'

30.08.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Nakon napisa kako je u svrhu promocije turizma Niko Bulić na nastupe Ane Rucner potrošio 5,3 milijuna kuna, priopćenjem za medije oglasila se i sama violončelistica

Kao umjetnica izuzetno sam ponosna na suradnju s HTZ-om i mogućnost da promoviram Hrvatsku i hrvatski turizam u svijetu, za što je HTZ dobila svjetske nagrade. Prije mene su i mnogi drugi umjetnici bili angažirani kao i ja. Suradnja je prirodno trebala završiti ulaskom Hrvatske u EU, ali je, iz meni nepoznatih razloga, završena krajem 2012. godine.

Ja sam svoj angažman odradila vrlo profesionalno i zahvalila HTZ-u na uspješnoj trogodišnjoj suradnji. Moji honorari za HTZ bili su povoljniji od moje komercijalne cijene, a mnoge nastupe sam, sukladno ugovoru, odradila gratis, što u prosjeku znatno umanjuje moju cijenu po nastupu. HTZ je imao pravo na još nekoliko gratis nastupa u 2012. koje nisu željeli iskoristiti.

Mnoge komercijalne nastupe koje nije plaćao HTZ, poput onih u Kini, Dubaiju, Nizozemskoj, Njemačkoj iskoristila sam za promociju Hrvatske upravo zahvaljujući videomaterijalima koje je HTZ napravio u suradnji s mnom. Nije u redu da se mene uključuje u sukobe treće strane, da se iskrivljuju informacije o meni i da me se kao umjetnicu koja je odlično odradila ono za što je angažirana tako diskreditira u medijima. HTZ nije plaćao moje koncerte, već su me iskoristili prilikom turističkih prezentacija Hrvatske u svijetu', stoji u priopćenju u kojem Ana dalje navodi kako su na nastupima uvijek bili dobro prihvaćeni.

'Znam da sam napravila dobar posao jer sam angažirana od dva najveća tour operatera, TUI-a i Thomasa Cooka. Čak su me angažirali iz MVEP-a prilikom ulaska Hrvatske u EU i na još nekoliko važnih nastupa u kojima i dalje ponosno predstavljam svoju domovinu.

Godine 2011. sam dobila status ambasadora turizma grada Pekinga od strane ministra turizma Pekinga zbog svojih nastupa po Kini koji nisu bili vezani uz suradnju s HTZ-om. Ove godine na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu nastupala sam za Egipat. Bila sam i tužna i ponosna jer sam shvatila da je teško biti prorok u vlastitom selu.'