NI POD KOJU CIJENU

Nikada nemojte ovo raditi nakon prekida

12.12.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Za normalan nastavak života, ali i polaganje temelja za neku novu i zdravu vezu, iznimno je važno da prekid veze preživite kao zrela i odrasla osoba

Prekid ljubavne veze nikada i nikome nije lak. Neovisno o tomu jeste li ostavljeni ili ste vi ostavili nekoga, neugodne emocije uvijek postoje. Ako želite preživjeti prekid kao odrasla i zrela osoba, svakako uzmite u obzir ove savjete.

1. Nemojte odmah promijeniti status na Facebooku. Prvo budite sigurni da je veza stvarno gotova, jer ne mora cijela virtualna zajednica gledati vaša previranja.

2. Nemojte se odmah 'počastiti' skupim vikendom u toplicama ili egzotičnim putovanjem, jer čak i ako odete na kraj svijeta, svoje osjećaje nosite sa sobom. Radije otputujte kasnije jer ćete tada moći više uživati.

3. Nikada, ali nikada ne pričajte okolo ružne stvari o bivšem partneru ili bivšoj partnerici.

4. Redovito vježbanje je u redu, ali nemojte se pretvoriti u ovisnika o vježbanju samo da odagnate neugodne emocije.

5. Razumijemo da vas boli, ali to nije razlog da odete u ogroman minus i opteretite sve moguće kartice. Šoping zaista ne liječi ranjeno srce.

6. Nemojte zavidjeti prijateljima na ljubavnoj sreći. Dajte sve od sebe da se radujete s njima, doći će i vaše vrijeme.

7. Nipošto se nemojte zatvoriti u kuću i danima plakati u pidžami. U redu je da se na neko vrijeme osamite, ali ne pretjerujte jer vas to može odvesti u depresiju.

8. Nemojte izaći s prvim muškarcem koji vas pozove van, a uopće vam se ni ne sviđa. Nije istina da se klin klinom izbija.

9. Ako se grčevito u sebi držite bivšeg još dva, tri tjedna nakon prekida – to je u redu. Međutim, ako mjesecima ili godinama ne možete otpustiti tu priču, onda ste zaustavili vlastiti život.

10. To što ste tužni nije razlog da se pretvorite u alkoholičara, narkomana i pretjeranog uživatelja u nikotinu ili bilo kojoj drugoj štetnoj supstanci. Suočite se sa svojom boli, nemojte je gurati pod tepih.