HEIDI KLUM

Ni ona nije odoljela omraženim natikačama: Slavnu Njemicu u ovom stajlingu teško je ne primijetiti

16.08.2021 u 10:06

Bionic
Reading

Teško je povjerovati u to da su 2002. godine, kad su tek osmišljene, kroksice bile tek neugledne sandale za plažu. U proteklih 16 godina postale su omiljenom obućom kuhara, vrtićkog uzrasta, baka i djedova, bolničkog osoblja, a danas im ne može odoljeti vojska modnih ovisnica

Kada su dizajnirane, gumene natikače Crocs nisu zamišljene kao stilsko dobro. Naprotiv, dug niz godina smatrane su antonimom dobrog ukusa, tolerirane samo na stopalima osoba kojima su udobne cipele prijeko potrebne. Međutim usprkos neprivlačnoj estetici, ova obuća posljednjih sezona zaradila je kul status na modnoj sceni, a sve je započelo 2016. godine, kada ih je modno relevantnim pokušao učiniti dizajner Christopher Kane.

Ovaj poznati britanski dizajner predstavio je posebne verzije omraženih kroksica u svojoj kolekciji za proljeće/ljeto 2017. Potom je gruzijski dizajner Demna Gvasalia na čelu modne kuće Balenciaga predstavio svoju verziju ove obuće.

U odnosu na Kanea, Gvasalia je otišao korak dalje lansiravši kroksice s povišenom platforma-petom te ukrašene brojnim kopčama dječjeg šarma. Nadovezujući se na njegov uspjeh, modna kuća Balenciaga ponovno je udružila snage s poznatim američkim brendom kreiravši svježe verzije kroksica za još uvijek aktualnu sezonu proljeće/ljeto.

  • +3
Heidi Klum Izvor: Profimedia / Autor: BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia

Osim dizajnerskih veličina, modni kredibilitet kroksicama je udahnula vojska slavnih osoba, a ove godine viđene su i na crvenom tepihu dodjele nagrada Oscar.

Iako se oko ovih prepoznatljivih gumenih natikača i dalje lome koplja, činjenica je da su postale široko prihvatljive u vremenima u kojima neugledna i udobna obuća ima ključnu ulogu na modnoj sceni.

Impresivnoj vojsci slavnih ljubitelja kroksica sada se pridružila i poznata njemačka manekenka i TV ličnost Heidi Klum. Njezin odabir pao je na povišenu inačicu upečatljive žute boje, a nju je uspjela naglasiti svojim izdanjem u kombinezonu neonski zelene boje.

  • +7
Kroksice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije