MODNI PREKRŠAJ

Ljetne modne greške: Vrućine vladaju, ali ovih 10 komada ipak nije stvoreno za to da se u njima ide u ured

13.08.2021 u 14:08

Bionic
Reading

Nije lako raditi dok se drugi brčkaju u moru, a ako našem očaju pridodamo paklenu vrućinu, najmanje oko čega se trenutno zamaramo je što odjenuti za odlazak na posao. No time riksiramo da se u ured ušetamo kao da smo se zaputili na plažu. Neka odjeća i obuća, u kojima se lakše podnose visoke temperature, ipak nije stvorena da bismo je nosili na radnom mjestu

Odlazak na posao usred ljeta ne motivira nas previše da više od dvije minute provedemo ispred ormara razmišljajući o tome što ćemo odjenuti. Samo neka je udobno i prozračno, jedina je misao vodilja.

No neki komadi ipak nisu za ured, osim ako ne radite u modnom biznisu ili imate tu sreću da je u vašoj tvrtki dopušten prilično ležeran pristup odijevanju, a evo što biste svakako trebali izbjegavati.

Siva majica: Ako se pitate zašto baš siva majica, očito je da je nikad niste nosili po vrućini. Nema goreg izbora za sparne, ljetne dane od sive majice jer se na njoj vidi svaka kapljica znoja. Umjesto nje, birajte sigurne opcije - crnu ili bijelu!

Poderani šorc od trapera: Ovaj savršen komad za ljetne dane stvoren je za odlazak na plažu i ležerne šetnje, no ne i za uredski posao.

Crop top: Hit su sezone, a dolaze u raznim varijantama, no problem je što nijedna nije adekvatna za uredski posao. Trbušnjake je OK, dapače poželjno, pokazivati u večernjem izlasku ili šetnji gradom na plus 40, no nikako ne i u uredu.

  • +15
Crop topovi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Umjetni materijali: Osim što su ekološki neodrživi, još se u njima i užasno znojimo zbog čega ih treba zaobilaziti u širokom luku. Ako ne znate pod rukom 'osjetiti' materijal, čitajte pažljivo etikete na odjeci i birajte prirodne materijale: pamuk, lan i svilu.

Biciklističke hlačice: Ovom diskutabilnom komadu mjesto je u teretani i unutar vlastita četiri zida, treće opcije jednostavno nema…

Štikle: Štikle po vrućini? Hvala, ne! Samo zamislite kombinaciju 'teških' nogu sa stopalima natečenima od vrućine, znoj, žuljeve i sad zamislite kako to tek izgleda nakon radnog dana. Ravne sandale ili cipele najbolja su opcija.

Bižuterija: Efektni komadi nakita lako podignu i najobičniju kombinaciju, no bi bilo dobro izbjegavati bižuteriju jer u kombinaciji s vrućinom i znojem znaju ostaviti ružne crne mrlje po tijelu.

Haljine za plažu: Prozračne haljine za plažu, s tankim špageti naramenicama ili upadljivim printom puno će biti efektnije, a da ne govorimo primjerenije, na plaži ili u večernjem izlasku nego u uredskom prostoru.

Anatomske natikače: Iako su birkenstockice it sandale već nekoliko sezona i najudobnija ljetna obuća koju smo ikad nosili, ipak nisu primjerena obuća za open space radni prostor.

  • +24
Natikače i japanke za plažu Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Japanke: I dok birkenstockice, pogotovo model s dva remena, još mogu i proći, japanke zaista nisu obuća za posao, koji god obavljali. Njima je mjesto na plaži i neka tamo i ostanu.