ULTIMATIVNI VODIČ

U novu sezonu zakoračite sa stilom: Ove ćemo cipele obožavati u narednim mjesecima

15.08.2021 u 22:07

Bionic
Reading

Od glomaznih čizmi, ženstvenih salonki pa sve do cipela za koje nitko nije pomislio da dolaze – modeli namijenjeni novoj sezoni jesen/ zima prikazani tijekom tjedana mode definitivno su raznoliki, a evo kojih će osam modela dominirati modnom scenom u mjesecima koji dolaze

Čizme do koljena s glomaznim potplatom

Prošle godine, klasične čizme do koljena i cipele s debelim potplatom dominirale su modnim pistama i gradskim ulicama, a oba trenda sada su kombinirana za novu sezonu jesen/zima. Rezultat toga su ravne, kožne čizme koje se pružaju do koljena  i kojima glomazan, gumeni potplat daruje kul izgled. Ovakav tip obuće u svojim kolekcijama predstavili su brendovi poput francuskog Celinea, američkog Stauda i skandinavskog Gannija.

Obuća s krznenim finišem

Ne samo da umjetno krzno i teddy materijal dominira brojnim odjevnim komadima i torbama, već i različitim modelima obuće, što dovoljno govori i tome koliko je udobnost i dalje poželjna na modnoj sceni. Chanel je u svojoj nadolazećoj kolekciji predstavio krzneni model čizmi, Fendi salonke sa teddy remenčićima, a Proenza Schouler krznene natikače idealne za nošenje u hladnim mjesecima.

Disco obuća

Nakon godine koju je odredila pandemija, brojni dizanerski brendovi ne kriju želju za zabavom. Vidljivo je to po pregršt predstavljenih modela party torbi, a cipele također nisu iznimka.

Dries Van Noten, Jil Sander, Isabel Marant, Prada samo su neki od velikih dizajnerskih brendova koji su u nadolazećim kolekcijama predstavili čizme srebrnoga sjaja a koje će, po svemu sudeći, obilježiti modne mjesece pred nama.

Salonke V-dizajna

U posljednjih godinu dana klasične salonke skliznule su sve do stražnje strane ormara za cipele. Nakon prilično ugodnog ljeta, sada slave povratak na modnu scenu. Modeli s dubokim V izrezom, a koji daruju trenutne retro vibracije, bili su posebno upečatljivi na modnim pistama.

Čizme iznad koljena

Ova obuća razvila se u trajni trend u jesensko-zimskoj sezoni.  Povrđuju to i nadolazeće kolekcije brojnih dizajnerskih brendova, a jedini predvjet za nošenje ovog trenda u svijtu čizmi je taj da bi uz noge trebale pristajati poput rukavice.

Povišene mokasinke

Unazad nekoliko sezona svjedočimo velikoj popularnosti mokasinki, točnije njihovih osvježenih verzija kakvima i ove sezone ne oskudijeva dizajnerska ponuda. Konkretno govoreći, ove sezone glavnu riječ imaju dvije verzije ove klasične obuće – ravne inačice s debelim potplatom te visoke verzije s platforma petom kakve je na pisti predstavio Versace i Tod's.

Takozvani preppy chic odijevanja jedan je od velikih nadolazećih trendova, a nabolje se slaže upravo s mokasinkama.

Ukrašena obuća

Lanci, biseri, perje, vez, šljokice i slični ukrasi sada su dijelom brojnih modela cipela namijenjenih novoj sezoni jesen/zima.

Čizme u duhu 60-ih

Još jeda trend čizama koji će dominirati u mjesecima pred nama odnosi se na uglađene verzije do koljena u stilu 60-ih i s blago naglašenim krojem. Od modne revije Fendija do Alessandre Rich, čizme inspirirane 60-ima na pisti su mahom predstavljene u paru s haljinama i suknjama mini ili dužine midi.