MAKE UP SAVJETI

Oprez! Možda i vi radite ovih šest najčešćih grešaka pri nanošenju pudera

05.01.2022 u 18:44

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima kojima je nanošenje pudera dio svakodnevnog beauty rituala, no često niste zadovoljni konačnim rezultatom možda niste ni svjesni da radite ove pogreške

Bez obzira o kojoj se vrsti pudera radi, onom kompaktnom ili tekućem, za mnoge je pripadnice žene i djevojke nanošenje podloge neizbježni dio jutarnjeg rituala u kupaonici.

Njime možemo prekriti sitne nesavršenosti poput podočnjaka ili pokojeg prištića, ujednačiti ten ili smanjiti neželjeni sjaj kože.

Ukratko, savršena podloga na koju dalje nanosimo make up, iznimno je važna, a kako bi šminka što dulje izgledala savršeno, evo o čemu trebate voditi računa prilikom nanošenja pudera:

Greška 1: Nanosite puder na cijelo lice

Želite prirodan i lijep ten, ali ipak želite maskirati neželjeni sjaj? Tada ne smijete nanositi puder po cijelom licu. Sasvim je dovoljno matirajućim proizvodom pokriti samo ona područja koja imaju tendenciju sjaja zbog povećane proizvodnje sebuma. Najbolja stvar koju možete učiniti je koristiti manji kist za puder. Na taj način možete nanijeti puder posebno na područja za koja znate da će 'zasjati' tijekom dana poput T-područja pa pripazite na to.

Greška 2: Nanosite puder prije kremastih proizvoda

Nakon što nanesete tekući puder, obično posegnete za puderom u prahu prije nego što nastavite s konturiranjem , bronzerom i rumenilom. To je sasvim u redu, no jedino ako ne koristite proizvode u kremi poput npr. kremastog rumenila. U tom slučaju svakako biste trebali završni sloj pudera nanijeti nakon kremastih proizvoda.

Greška 3: Nanosite puder nekoliko puta dnevno

Tijekom ljetnih mjeseci kad se preznojavamo na visokim temperaturama, mnogi iznova nanose puder. No to nije dobro jer svakim novim slojem pudera prekrivamo pore i to u konačnici čak potiče proizvodnju sebuma. Naravno, nije zabranjeno svako malo nanositi puder, ali ne prečesto. Radije uklonite sjaj ili sebum s kože s npr. praktičnim upijajućim papirićima.

Greška 4: Pogrešan puder za vaš tip kože

Svaki puder nije jednako prikladan i za svaki tip kože pa je za mnoge to često vrlo stresan zadatak. Ako je moguće prije kupnje zatražite testere jer ono što fantastično izgleda na licu vaše prijateljice, ne mora biti dobro i vaš tip kože. Treba znati kako kompaktni tip puder ima visoku moć pokrivanja i prikladniji je za osobe koje imaju masniju kožu dok se vlasnicama suhe kože preporučuju laganiji proizvodi.

Greška 5: Previše pudera ispod očiju

Naravno, puder ispod očiju nije zabranjen. Međutim, ovaj dio lica je već prilično suh sam po sebi, a koža ispod očiju je vrlo tanka i sklona borama. Zato puder tamo koristite stvarno štedljivo jer što je koža ispod očiju isušenija, bore su nažalost uočljivije. Radije za ovo područje koristite specijalne korektore i također nemojte nikako pretjerivati s količinom.