pogođen stajling

Nepogrešive kombinacije: Ovo su tenisice koje se najbolje slažu s trapericama

07.03.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Među mnogobrojnim modelima trendi tenisica i traperica, teško se odlučiti kako ih upariti na najbolji način, no trendseterice su nam zato pokazale koje su kombinacije garancija modnog uspjeha

Tenisice i traperice temelj su casual stila koje u kombinaciji čine besprijekorno skladnu cjelinu. No, s obzirom na velik broj modela, vrijedi obratiti pozornost koji dizajni međusobno najbolje odgovaraju kako biste kreirali nepogrešiv trendi stajling!

Među najpopularnijim modelima tenisica trenutno se ističe klasik u bijeloj boji, ali i sve popularnije crne Adidas 'sambice' te sportski modeli poput tenisica za trčanje i planinarenje, kao i uvijek obožavane 'starke'.

Svaki od njih svojim obilježjima bolje odgovara određenom kroju traperica koje u posljednje vrijeme viđamo u svim dizajnima, od super skinny do ultra širokih, vrećastih, suženih, rezanih, idr. modela, a baš za svaki postoji idealna kombinacija s trendi tenisice.

Tenisice za trčanje uz široke traperice

Društvene mreže trendseterica i modnih Influencerica otkrivaju kako su tenisice za trčanje aktualni vrući trend. Čak i na nedavnim tjednima mode, u street style outfitima fashionistica nije nedostajalo upravo ovog modela koji se ističe funkcionalnim potplatom i mrežastim detaljima.

Uobičajeno ih je nositi na tajice, no u kombinaciji sa širokim trapericama izgledaju potpuno neodoljivo. Trenutno posebnu popularnost uživaju modeli marke Axel Arigato i klasici New Balance, no s garancijom trendi izgleda dolaze i cjenovno pristupačnije tenisice iz H&M-a.

Budući da su tenisice same po sebi dominantnog dizajna, najbolje pristaju uz široki kroj koji opušteno pada preko njihove površine i tvori neopisivo ležeran look.

'Conversice' uz skraćene traperice

Iako prvobitno dizajnirane kao košarkaške tenisice, popularne 'Conversice' kroz godine su se prometnule u klasik ulične mode. Influencerice ne izlaze iz njih, a trenutno su najpopularniji visoki modeli koji se savršeno slažu sa skraćenim trapericama koje će naglasiti njihovu visinu.

Osim uz skraćene traperice, odlično izgledaju i na širok kroj, a to je pokazala Jessica Alba. Poznata kao velika ljubiteljica ležernih modnih stajlinga, s puno stila spojila je udobne široke hlače, kardigan i kultne visoke conversice, 'starke' u crnoj boji.

  • +2
Pristupačne tenisice koje nose supermodeli Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Klasične bijele tenisice uz visoke traperice iznad gležnja

Naravno, ne moguće je sastaviti popis popularnih tenisica bez klasika u bijeloj boji. U proljeće 2023. u trendu su jednostavni i minimalistički modeli koji se lako mogu upariti sa svakim komadom te izgledaju jednako dobro uz suknje i hlače svih krojeva.

Ipak, traperice koje se sužavaju na nogavicama i ženstveno ističu gole gležnjeve kombinacija je koja je stekla veliku popularnost jer podjednako naglašava dizajn tenisica te siluetu hlača.

Crne tenisice i tamnoplave traperice

I dok su bijele tenisice gotovo neizostavan dio modne kolekcije fashionistica, one u crnoj boji tek odnedavno bilježe rast u popularnost. No, polako, ali sigurno, sve su bliže obožavanom statusu bijelih modela, a jedan od najvećih aktualnih trendova upravo su crne Adidas 'Samba'koje su proslavile Kaia Gerber i Hailey Bieber.

Osim njih, tu su crni platneni modeli proizvođača Superge, a svaki model u ovoj boji djelovat će manje sportski, a više chic, nego kad je riječ o nijansama bijele. Ovaj efekt chica i elegancije dodatno naglasite uz tamnoplave traperice.

Tenisice za planinarenje i traperice širokih nogavica

Tzv. tenisice za planinarenje, koje mnogi nazivaju 'ružnim' trendom, dolaze s potpisom Salomona i iz dana u dana sve su bliže statusu prevladavajućeg proljetnog trenda. Proslavila ih je Bella Hadid noseći ih u žarko crvenoj boji, koje je potom obukla i Rihanna u upečatljivom nastupu u polufinalu Superbowla.

  • +4
Salomon tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Salomon Promo

Status 'It' tenisica potvrdile su Hailey Bieber, Emili Sindlev i Emily Wells, a Sandy Liang čak ih je odlučila prezentirati na modnoj pisti prošlogodišnjeg tjedna mode u New Yorku.

Dolaze u raznim dizajna pa nema sumnje kako ćete moći pronaći pravi model u skladu sa svojim modnim stilom, a najbolje će izgledati uparene sa širokim trapericama. Ta kombinacija idealan je spoj dva aktualna vruća trenda i jasno da je do znanja da ih nosi dobro upućena zaljubljenica u modu.