HELENA CHRISTENSEN

'Nema više pravila, žena sa 60 može izgledati bolje nego s 20'

16.05.2016 u 13:52

Bionic
Reading

Atraktivna Dankinja Helena Christensen i u 47. izgleda jednako dobro kao u danima najveće slave, no ne krije da ne voli govoriti o starenju

U intervjuu za The Telegraph lijepa brineta koje se mnogi sjećaju iz legendarnog spota 'Wicked Game' Chrisa Isaaca, priznala je da je strašno živcira tema starenja koja se, smatra ona, neprestano nameće ženama.

'Da žene ne pitaju stalno o pritiscima starenja, možda ne bi o tome toliko ni razmišljale. Ne želim da se ijedna žena osjeća ograničeno godinama', kaže prekrasna Dankinja koja je 90-ih bila jedna od najtraženijih modela na svijetu, a s Lindom Evangelistom, Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle Macpherson i Claudiom Schiffer pripadala je Veličanstvenoj sedmorki, kako su ih prije dvadesetak godina nazvali u New York Timesu.

Prelijepa Helena ne krije da nije bila oduvijek disciplinirana po pitanju brige za tijelo te da je prednosti vježbanja otkrila tek u 30-ima, no još uvijek izgleda jednako zanosno kao u danima vladavine modnim pistama. Bivša Miss Danske ne krije godine, ni tragove koje one ostavljaju, no isto tako ne isključuje eventualne estetske zahvate u budućnosti: 'Ako se pogledam u ogledalo sa 65 i zaključim da izgledam tužno i umorno, tko zna, možda se i odlučim na promjenu, ali samo ako se bude moglo pritiskom gumba izbrisati pet godina.'

Budući da i danas plijeni prirodnom ljepotom, ne čudi što svatko želi saznati koja je njezina tajna i kojih se pravila drži.

'Zašto bi uopće postojala neka pravila. Sve je u tome da živiš zdravo i da ostaneš vjeran sebi i svom stilu. Možeš biti 20-godišnjakinja izvan svake forme i izgledati prilično blesavo u mini haljini, a možeš biti i super seksi 60-godišnjakinja i izgledati sjajno u istoj toj haljini. Svatko može nositi što god poželi', kaže danska ljepotica čija je ikone ljepota njezina 98-godišnja baka Ketty koja nikad nije koristila nijedan sofisticiraniji proizvod od obične Nivee i Vaselinea.