BEAUTY KUTAK

Nekoliko savjeta za savršene nokte

20.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Lijepo uređene ruke uvijek su dobrodošao modni dodatak, a dotjerani nokti tu igraju bitnu ulogu

Donosimo nekoliko korisnih savjeta za nokte kao s reklame, a sjajna je stvar ta da na njih nećeš morati potrošiti puno vremena.

Prije svega ispoliraj nokte – to je od bitno jer se prirodna ulja i losion mogu zadržati na noktima i izazvati guljenje laka.

Uvijek pripazi da je površina nokta pomno očišćena, no nikako ne pretjeruj s količinama acetona jer će previše osušiti nokte.

Lak za nokte nikad nemoj držati na toplom mjestu jer će promijeniti strukturu.

Nemoj skidati i ponovno nanositi lak za nokte više od jednom ili dva puta na tjedan jer će ti to isušiti nokte. Za uklanjanje laka najbolje je koristiti sredstvo koje ujedno vlaži nokte.

Dobro je prije nanošenja laka za nokte, nanijeti lak neutralne boje ili bezbojni koji služi za učvršćivanje i njegu.
Nikad nemoj nanositi lak u debelim slojevima jer ne samo da će se on teže sušiti već će se i lakše guliti, a može pospješiti 'listanje'i pucanje samoga nokta.

Još nekoliko savjeta:

Ako su ti prsti kratki i široki, nokte uredi da budu ovalnog oblika i malo duži. Četvrtasti nokti čine da prsti izgledaju širi. No oprezno: čak i ako imaš duge i tanke prste, ne pretjeruj s duljinom noktiju.

Ako pak imaš krupnije ruke, preporučujemo ti okrugle nokte srednje dužine. Kad je pak riječ o boji lakova, na takvim rukama najbolje će izgledati oni svjetliji, poput bež ili nježne ružičaste.

Tamni lakovi će izdužiti nokte, a svijetli skratiti. Tamnije nijanse zahtijevaju i puno više brige, pa ako ti se ne da često lakirati nokte, za tebe su idealne neutralne boje lakova poput bezbojnih ili u boji kože.