LIJEPA I NJEGOVANA

Nekoliko savjeta za meke i neodoljive usne zimi

06.01.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Koža usana vrlo je tanka i osjetljiva, a u hladnijim danima potrebna joj je posebna njega kako ne bi došlo do zategnutosti, hrapavosti i neugodnog ljuštenja

Svakodnevno korištenje preparata koji će dodatno hidratizirati oštećeno područje pomoći će da nam usne ne ispucaju. Dakle, zimi ne idite nikamo bez balzama za usne. Nanosite ga više puta dnevno i kada vam usne nisu ispucale jer, kada se počnu sušiti i postanu hrapave, već je kasno.

I Audrina Patridge, zvijezda serije The Hills, luda je za balzamima za usne i priznaje da ih stalno kupuje.

'Bez balzama ne idem nikamo. Super je stvar što ne koštaju puno, a vrlo su korisni. Uvijek ih imam barem dva, tri u mojoj torbici. Najviše mi se sviđaju oni s okusima šumskog voća i lubenice. A nijedan dečko se nije dosad bunio', smije se šarmantna Audrina.

Poznato je da voda hidratizira kožu, stoga ukoliko pijete dovoljnu količinu vode dnevno osigurat ćete i nježnost vaših usnica.

Kada ste izloženi vjetru ili hladnoći, nipošto nemojte usnice oblizivati jezikom. Na taj način osušite usne i one postanu dodatno izložene vjetru i temperaturama.

Svakako izbjegavajte grickanje usnica. To znamo raditi kada smo nervozni, ali i kada se usnice počnu ljuštiti. Na taj način ćete ih učiniti osjetljivijim. Ako vam usne postanu hrapave, nanosite bogat balzam za usne ili napravite piling.

Jednom tjedno dobro je napraviti blagi piling usana kako biste otklonili mrtve stanice. Za to koristite blagu četkicu za zube koju ćete koristiti samo za to. Laganim i nježnim kružnim pokretima izmasirajte usne. Nakon toga na njih nanesite med, no potrudite se da vam na usnama ostane što duže. Odlična ideja je da to učinite prije spavanja.