NAJLJEPŠI DIO GODINE

Neka vas inspirira: Dočarajte blagdansku čaroliju u svojem domu uz pomoć ovih zanimljivih ideja

23.12.2020 u 09:51

Bionic
Reading

Božić u godini koju je obilježila pandemija, zbog koje smo puno više nego inače boravili u svojim domovima, mnogi čekaju s velikim nestrpljenjem kako bi barem na trenutak zaboravili na nimalo optimističnu svakodnevicu

Svjedočimo nažalost prilično čudnim i neveselim vremenima, no radost Božića nam nitko ne može oduzeti!

Mnogi će zbog toga poželjeti u svojem domu stvoriti nezaboravno blagdansko ozračje kako bi sa svojom obitelji proslavili božićne blagdane, stoga je bitno posvetiti pozornost dekoracijama i njegovu uređenju.

Studio naše poznate dizajnerice interijera Mirjane Mikulec i dalje radi punom parom pa smo je tako ulovili u pauzi između snimanja dviju emisija - 'InDizajna' koji se emitira već 18. sezonu - te nove emisije 'Tražimo dom', koja je vrlo brzo osvojila publiku.

Mikulec je otkrila za tportal nekoliko novih ideja kojima se vodila prilikom uređenja svoga doma, a podijelila je i nekoliko kreativnih ideja koje je sa svojim timom skupila tijekom godina.

Dizajnerica savjetuje da od običnog bijelog papira izrežemo kućice, stavimo lampice i pošaljemo poruke mira. Ovo je doista zanimljiva ideja koju možete raditi i sa svojim najmlađim ukućanima.

  • +10
Božićne ideje za uređenje doma Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Darko Mihalić

'Osim kućica, možete npr. na običnu vješalicu objesiti keksiće, bombone, sitne ukrase... Naravno, ovako možete reciklirati i postojeće božićne ukrase.... Možete osmisliti i svoje zimsko selo, pa u jednom kutu doma složite kućice, jako popularne ove sezone. Uz malo umjetnog snijega, vate, pahuljica koje možete izrezati i od papira te uz nezaobilazne lampice, i vi možete imati posebnu dekoraciju', objašnjava Mikulec.

Neki možda ove godine neće imati bor, no svoje božićno drvce mogu i sami nacrtati, uokviriti i staviti ga na zid.

'Ako ipak volite malo jednostavnije uređenje, složite si omiljen kutak za odmor. Uz svijeće i ukras od recikliranih materijala itekako možete dobiti zanimljivu stilsku igru', savjetuje dizajnerica.

Ako više volite tradicionalnije motive, zašto ne bi simpatični snjegović imao glavnu ulogu ove godine? Zaigrano, veselo, kreativno - neka takva atmosfera vlada i u vaša četiri zida.

'Možete reciklirati i stare kuglice za bor koje će uz nekoliko salveta ili ukrasnog papira dobiti novi izgled. Omotajte ih kao bombone i njima ukrasite bor. Priznat ćete, jednostavno i efektno! Mašta zbilja nema granica, tako da uz nekoliko cjenovno pristupačnih rješenja možete dobiti potpuno novo božićno ruho. Svakako imajte pri ruci zlatni sprej koji će dati novi sjaj vašim starim vazama i kuglicama dok će malo umjetnog snijega vaš bor pretvoriti u zimsku bajku. Ako imate vremena i volite izrađivati stvari, možete se okušati u izradi svojih ukrasa od gline, voska ili prirodnih dekoracija od češera ili grančica cimeta. Bezbroj je mogućnosti, na vama se da izaberete ono što vam se najviše sviđa i uživate u blagdanskoj atmosferi sa svojim najmilijima', kaže Mirjana Mikulec.