ULIČNA MODA

Nek' se netko usudi reći da Hrvatice nemaju stila: Ulice Zagreba dovoljan su dokaz da naše žene itekako prate trendove

28.09.2020 u 17:03

Bionic
Reading

S prvim danima jeseni stigle su kiša i hladnije temperature, no to nimalo nije obeshrabrilo Zagrepčanke koje su brže-bolje iz ormara izvukle topliju odjeću i obuću koja ide u korak s modnim trendovima. Zagrebačkom špicom prošetale su svoje jesenske stajlinge, a mi smo uočili nekoliko genijalnih odabira koje modni stručnjaci izdvajaju kao apsolutni 'must have' sezone

Da su Hrvatice žene s puno stila i istančanim modnim ukusom, još jednom su potvrdile one same. Iako je vikend bio tmuran i kišan, Zagrepčanke se nisu odrekle ispijanja kave na špici, a naš fotograf svojim je objektivom zabilježio nekoliko genijalnih jesenskih stajlinga koji mogu parirati street style modi u Parizu ili Milanu.

Ono što smo primijetili jest to da Hrvatice itekako prate modne trendove i s lakoćom ih uklapaju u vlastiti stil, što je za svaku pohvalu. Nije samo važno obogatite li svoj ormar trendi krpicama, već i kako ćete ih isfurati te osjećate li se ugodno u komadima koje nosite. Ako je odgovor na to ne, onda sasvim sigurno ni krajnji rezultat neće biti briljantan.

Jedan od vodećih trendova sezone svakako je koža. Odjeća od kože i njezinih imitacija bit će poželjna u svim oblicima, a posebno će biti popularne natkošulje, odnosno jakne od kože s mogućnošću vezanja u struku, kao i kožne hlače, kožne suknje te kožne hlače i bermude, a nama se posebno dopao odabir atraktivne brinete koja je svoj kožni stajling uskladila sa zgužvanim takozvanim 'slouchy' čizmama na petu i efektnom retro torbicom zebra uzorka.

Ove sezone iznimno popularni bit će i sakoi s dodatkom remena ili mogućnoću vezanja u struku. Na prošlogodišnjim tjednima mode modni dizajneri najavili su ovaj komad odjeće kao modni imperativ sezone jesen/zima 2020. i bili su u pravu. Ovaj su trend objeručke prigrlile vodeće trendseterice, modne blogerice i influencerice diljem svijeta, ali i Lijepe naše.

Ako volite printeve, ove sezone bilo bi dobro da investirate u nekoliko komada koje krasi karirani print. Ovaj vječni uzorak neumoran je desetljećima unatrag, a susreli smo ga i na zagrebačkoj špici.

Već smo ranije pisali o polakom, ali sigurnom odlasku skinny modela traperica s modne scene. Ove jeseni zamijenit će ih modeli širokih nogavica, bilo da je riječ o trapericama sa širokim i ravnim nogavicama ili trapezicama. Ovisno o prigodi i efektu koji želite postići, možete ih kombinirati s gležnjačama, tenisicama, balerinkama ili, poput ove atraktivne plavuše, s visokim petama.

  • +6
Ulična moda Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić / @street.threadz