TRENDOVSKI ODABIR

Ne zna se koja je privlačnija: Ovo su uvjerljivo najpopularnije suknje u ljetnoj sezoni

17.07.2022 u 12:34

Bionic
Reading

Mini ili maksi dužine, plisirana ili s printom, od trapera ili satena, u aktualnoj sezoni pregršt je silueta suknji za svačiji ukus i stil, a ovo su uvjerljivo najpopularnije

Poput lepršavih haljina ili odjevnih komada od lana, suknje su odličan modni saveznik prilikom porasta temperatura. Ove sezone pojedini modeli izdvajaju se svojim trendovskim statusom na modnoj sceni, o čemu u prilog dovoljno govori njihova bogata ponuda na policama trgovina, kao i stajlinzi modnih ovisnica s Instagrama.

Aktualna sezona pokazala se prepunom krajnosti. S jedne strane brendovi kao što je talijanski Miu Miu najavili su povratak izrazito minijaturnih suknji, kakve su se nosile početkom milenija, dok su s druge strane oni poput francuskog Louis Vuittona i Givenchyja svojim kolekcijama najavili veliki povratak maksi modela, a ovih pet specifičnih silueta uzelo je zamah na modnoj sceni ove sezone.

Suknje s prorezima

Osim na haljinama i topićima, detalj zavodljivih proreza ove sezone naveliko viđamo i na različitim siluetama suknji.

Podsjećajući na Y2K estetiku, koja posljednjih sezona itekako vlada modnom scenom, suknje s trendovskim detaljem proreza ove sezone ponudili su brojni dizajnerski brendovi uz bok high street trgovinama, a modne ovisnice s Instagrama objeručke su ih prihvatile.

  • +5
Suknje zavodljivih proreza Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Skort

Termin skort, koji označava križanca suknje i kratkih hlača, izmislile su Britanke, a posljednjih sezona ovaj odjevni komad postao je nezaobilazan prizor na policama trgovina.

U aktualnoj sezoni brojni high stret brendovi, na čelu s onima iz španjolske grupacije Inditex, predstavili su mnoštvo inačica skorta, a da je riječ o modnom komadu koji ćete s lakoćom nositi, dokaz su brojni stajlinzi zaljubljenica u modu s Instagrama.

Traper suknje dužine midi

Traper suknja midi duljine savršena je alternativa za one koje se ne osjećaju ugodno u kratkim varijantama. Budući da seže do koljena ili čak malo dulje, izgleda 'dotjerano' i može se savršeno uklopiti u uredski stajling pod uvjetom da je u tamnoj boji. Što se tiče izbora cipela, pravilo je jednostavno: ljeti uz midi traper suknje nosimo natikače i sandale, a zimi čizme preko koljena i gležnjače, što kreira prilično cool look. Cipele nosive uz ovu suknju svakako bi trebale imati barem malu potpeticu.

Suknje 'na katove'

Duge i lepršave suknje 'na katove' kao stvorene su za ljubiteljice cottagecorea i boemskog stila odijevanja. Dugo smatrane staromodnima, ove suknje danas su itekako poželjne. Prilagodljive različitim tipovima ženske figure, stižu i s brojnim prednostima od kojih se najviše ističe njihova lakoća kombiniranja s različitim odjevnim komadima i siluetama obuće.

  • +31
Maksi suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pareo suknje

Laskav efekt uz osiguravanje cjelodnevne udobnosti te mogućnost stiliziranja na mnoštvo načina glavne su odlike pareo suknji, a koje i ove sezone dominiraju policama trgovina. Poput haljina na preklop, kakve je popularizirala slavna belgijska dizajnerica Diane Von Furstenberg, pareo suknje posebno laskaju figuri, što ih čini idealnim odabirom od jutra do mraka.

  • +7
Pareo suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo