ŠIROKE I UDOBNE

Hit s početka milenija koji je opčinio ‘it’ djevojke: Padobran hlače u modu su se vratile na velika vrata

07.07.2022 u 10:45

Bionic
Reading

U vremenima kada modnom scenom naveliko drmaju trendovi iz 90-ih i s početka milenija, nimalo ne čudi trijumfalan povratak padobran hlača kakve obožavaju nositi ‘it’ djevojke današnjice i njihove sljedbenice

Poput omraženih, plitkih modela traperica, takozvane padobran hlače vrhunac popularnosti doživjele su početkom milenija. Njihov veliki povratak na modnu scenu svojim stajlinzima najavile su poznate trendeseterice, američke ‘it’ djevojke Hailey Bieber i Bella Hadid, ali i brojni brendovi uvrstivši ih u aktualne kolekcije.

Zahvaljujući širokom kroju i sportskoj estetici, ovaj modni povratnik iz nultih godina činit će idealan komad u casual stajlinzima, što svojim modnim primjerom, osim ‘it’ djevojaka, dokazuju brojne ljubiteljice mode s Instagrama.

Poput elegantnih palazzo hlača s podjednako širokim nogavicama, padobran modeli zahtijevaju postizanje proporcionalnosti u stajlinzima. Širokoga kroja, najbolje će pristajati užim komadima poput topića i košulja, kako bi se postigao balans gornjeg i donjeg tijela jer u protivnom ne čine uslugu figuri.