JANE BIRKIN

Ne viđamo je često: Evo kako danas izgleda legendarna brineta po kojoj je nazvana najpoznatija torba na svijetu

25.02.2023 u 10:34

Bionic
Reading

Jane Birkin, britansko-francuska glumica obilježila je šezdesete kako svojim ulogama tako i modnim stilom koji je i danas na cijeni među zaljubljenicama u modu, osobito onima koji cijene tzv. francuski chic

Dugokosa ljepotica s prepoznatljivim šiškama i neodoljivim osmijehom, osvojila je modni svijet do te mjere da je kuća Hermèsa njoj u čast osmislila torbicu koja je predmet žudnje mnogih zaljubljenica u modu.

Tzv. birkinica je jedan od najtraženijih luksuznih proizvoda, djelomice i stoga što se manji broj proizvodi nego što se traži pa uvijek postoje liste čekanja.

U jednom ranijem intervjuu Birkin je otkrila da je 80-ih godina na letu Air Francea iz Pariza za London igrom slučaja sjedila pokraj Jean-Louisa Dumasa, tadašnjeg izvršnog direktora Hermèsa. U jednom trenutku cijeli sadržaj torbice joj se istresao po podu, na što joj je Dumas dobacio da bi trebala imati torbicu s džepovima.

'Onog dana kada Hermès napravi torbu s džepovima, imat ću je', odbrusila mu je slavna glumica, na što joj je on odgovorio: 'Ali ja sam Hermès i napravit ću vam torbu s džepovima'. I ostalo je povijest.

Među velikim ljubiteljicama ovih prestižnih torbica kojih se nije lako domoći su i Georgina Rodriguez, Jennifer Lopez, Kylie Jenner, Kim Kardashian...

  • +6
Jane Birkin Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jane Birkin koja danas ima 76 godina, izazvala je veliko zanimanje i na ovogodišnjoj dodjeli francuskih filmskih nagrada Cezar, u društvu svoje kćeri, poznate glumice i pjevačice Charlotte Gainsbourg.

Birkin kao i njezina kćer odlučile su se za all black kombinacije pa je Jane nosila crnu kratku jaknu sa svjetlucavim detaljima i hlače širih nogavica. Njezin je make up bio vrlo prozračan, a slojevito ošišanu kosu stilizirala je u blagim uvojcima i s mekim šiškama.

Inače, modna ikona je 2013. godine doživjela veliku tragediju kad je preminula njezina kćer, fotografkinja Kate Berry. Osim Charlotte i Kate, Jane je ponosna mama još jedne kćeri: Lou Doillon, modela, glumice i pjevačice.