BRZO I UKUSNO

Ne može jednostavnije: Isprobajte ovaj recept za tjesteninu na način na koji je priprema bivša prva dama Carla Bruni Sarkozy

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 16.03.2022 14:34
  • Objavljeno 16.03.2022 u 13:32
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Petr Štepánek / Alamy / Alamy / Profimedia

Karizmatična bivša prva dama Francuske Carla Bruni Sarkozy rođena je u Italiji i velika je ljubiteljica mediteranske kuhinje

Uspješna manekenka i model nedavno je na Instagramu otkrila svoj omiljeni recept za tjesteninu s cherry rajčicama.

Ako ste u žurbi ili ne znate što pripremiti, uvijek je dobrodošla ideja tjestenina s nekim ukusnim umakom.

Zgodna Carla, supruga bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, obožava talijansku kuhinju pa je sa svojim fanovima rado podijelila recept za ukusnu tjesteninu s cherry rajčicama.

Sastojci:

  • šaka bosiljka
  • 250 g cherry rajčice
  • luk
  • pola šalice naribanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Narežite luk, rajčicu i bosiljak. U veću tavu ulijte malo maslinovog ulja, posolite i popaprite te dodajte luk i dinstajte dok ne požuti. Kada je luk gotov, dodajte rajčice. Pirjajte i dodajte malo bosiljka.

Pustite opet da se krčka. Kušajte umak, a ako je previše kiseo, dodajte malo smeđeg šećera. Pustite da se rajčice karameliziraju.

U međuvremenu, u velikom loncu zakuhajte vodu i dodajte sol. Iscijedite tjesteninu. Vratite je u tavu s malo maslaca. Dodajte karameliziranu rajčicu i dobro izmiješajte. Prije posluživanja dodajte naribani parmezan i svježi bosiljak.

U slast!

  • +13
  • +10

Carla Bruni Sarkozy i Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia