isto, a drugačije

Ne može jednostavnije, a izgleda dobro: Modna uniforma Anne Wintour uspješno prolazi godinama, a sada ima i novi dodatak

27.02.2023 u 12:24

  • +11

Anna Wintour

Izvor: Profimedia / Autor: ERIK PENDZICH / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / FERNANDO RAMALES / BACKGRID / BACKGRID USA / RICCARDO GIORDANO/IPA-AGENCY N / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Anna Wintour, najmoćnija žena u svijetu mode i ove godine zauzela je svoje mjesto u prvim redovima modnih revija. Žena koja izaziva divljenje, ali određenu dozu strahopoštovanja i dalje je vjerna svom prepoznatljivom uniformiranom stilu, no jedan dodatak privukao je popriličnu pažnju

Kao dijete, Anna Wintour bila je mala djevojčica bez očitog interesa za odijevanje, ali je, zavedena minicama i bob frizurama u Londonu 1960-ih, izrasla u tinejdžericu opsjednutu modom. Njezin otac, utjecajni urednik, imao je veliku ulogu u njezinu životu, a kad je odlučio da bi ona trebala postati glavna urednica Voguea, više se nije ni osvrnula.

Nestrpljiva da započne svoju karijeru, napustila je srednju školu i zaposlila se u modernom butiku u Londonu - iskustvo koje se pokazalo jednim od brojnih poraza koji su ne snašli na putu do vrha. No, nije se dala smesti, pronašla je posao u izazovnom i rivalstvom označeom svijetu časopisa, naposljetku krenuvši na putovanje u New York i bitku za usponom, bez obzira tko ili što joj stajalo na put. Nakon što je okrunjena za glavnu urednicu Voguea – u jednoj od najburnijih tranzicija u povijesti modnih časopisa – nastavila je borbu kako bi zadržala svoju zavidnu poziciju, naposljetku se uzdigavši do dominiranja cijelim Condé Nastom.

Danas Anna Wintour, najpoznatija modna urednica na svijetu, slovi za najmoćniju žena u svijetu mode, a njezin modni stil je jedinstven i strog, baš kao i njezina pojava. Uvijek izgleda besprijekorno, a modni komadi u njezinom ormaru su primjerci bezvremenskog stila.

OMILJEN MODEL

Anna Wintour u njima se osjeća najbolje: Najmoćnija žena modnog biznisa ovim je čizmama godinama vjerna

Pogledaj galeriju

Njezini odabiri su najčešće duge haljine vječnog kroja, uske u gornjem dijelu u blagog A-kroja u donjem dijelu. Haljine u pravilu cvjetnog printa 73-godišnja modna urednica kombinira s još jednim vječnim komadom – dugačkim kožnim kaputom, a u ormaru ga ima u nizu boja, od klasičnog crnog do modela u opake crvene boje. Uz haljine i duge kapute najbolje pristaju visoke čizme, a Annin izbor su one kožne, više, četvrtaste pete koji svakoj kombinaciji daju neizbrisiv chic pečat.

Modna uniforma Anne Wintour već je nadaleko prepoznata i hvaljena, a najmoćnija žena mode više je puta dokazala kako je za dobar izgled ključno pronaći ravnotežu između mode i vlastitog stila. Od ove sezone Anna u ormaru ima još jedna upečatljiv dodatak – šal kao ultimativni dodatak njezinim prepoznatljivom kombinacijama.

Jednobojan, u pravilu snažne, naglašene jasne, čiste boje, poput crvene, žuta i plave, ukrašen tek s resicama na krajevima, šal se pokazao kao neizostavan komad u Anninom ormaru tijekom ovosezonskih tjedna mode, od New Yorka pa do Milana. Od upečatljivog modnog dodatka koji predstavlja svojevrstan kontrastni komad ostatku garderobe modna urednica ne odvaja se čak ni u prvim redovima revija najprestižnijih dizajnera, a njezina modna lekcija vrlo vjerojatno će brzo pronaći brojne poklonike.

DOBITNA FORMULA

Ovaj model kaputa omiljen je odabir Anne Wintour, a godinama ga nosi na isti način

Pogledaj galeriju