vječna inspiracija

Izgleda sjajno, a zapravo uvijek nosi samo dva ista komada odjeće: Anna Wintour ima provjerenu modnu formulu za zimske dane

10.10.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Kada je riječ o modnom stilu nekih od najbolje odjevenih žena, gotovo uvijek vrijedi pravilo da je manje više. Potvrđuje to i stil jedne od najmoćnijih dama modnog biznisa, Anne Wintour, koja ima provjerenu modnu kombinaciju za jesen i zimu. Naime Wintour nosi samo dva komada odjeće, a ta modna formula baš uvijek prolazi

Žena koja može imati sve cipele svijeta, a nosi samo jedan par, Anna Wintour, jednako je suzdržana i kada je u pitanju izbor odjeće. Njezina zimska garderoba svodi na dva osnovna odjevna predmeta koje sjajno kombinira s jednim jasnim ciljem: imati svojevrsnu vječnu uniformu koja je uvijek elegantna i baš nikada ne izlazi iz mode. Naime u hladnoj sezoni Wintour se ne odvaja od kombinacije duge haljine i kaputa. Stajling je to koji uvijek djeluje elegantno, trendi i profinjeno. Pokušajte i vi, ne možete pogriješiti.

Najbolje odjevne žene, one čijem se stilu iznova divimo, gotovo uvijek se odlučuju za 'manje je više'. Najmoćnije i najutjecajnije žene u modi ovaj stilski trik bespogovorno provode u praksi, a Anna Wintour bira dva omiljena komada i nikada ne griješi. No ne dajte se zavarati, ove kombinacije daleko su od dosadnih – predstavljaju sjajan spoj različitih materijala, uzoraka i printova.

  • +5
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je kombinacija maksi haljine i dugog kaputa ona na koju se uvijek možete kladiti, prilikom kombiniranja preporučljivo je imati na umu nekoliko malih zlatnih pravila.

Nemojte se suzdržavati kada je u pitanju miješanje printova, činite to bez straha, ali sa stilom. Kako bi ova mješavina, modnim rječnikom nazvana mix'n'match, bila elegantna, bolje je koristiti klasične printove. Ugledajte se na jednu od najelegantnijih žena u modnoj povijesti i spojite cvjetni print na haljini, crno-bijeli tvid na kaputu i uzorak pitona na čizmama.

Crni kaput nezaobilazan je komad u ormaru, a posebno kožni, pomalo nalik na onaj iz Matrixa, uvijek je dobar za kombiniranje, pogotovo kada ga spojite s haljinom cvjetnog printa. Inače, klasični modeli kaputa odolijevaju svim promjenama u trendovima, a ako odaberete onaj u kožnoj varijanti, imat ćete vrlo moćan odjevni predmet u ormaru. Naime, kaput ili baloner s efektom kože nešto je manje klasičan, ali i dalje elegantan, a možete ga spojiti s gotovo bilo kojim uzorkom.

Jednobojan stajling, i to još u različitim nijansama crvene od glave do pete, uvijek je dobar izbor. No ako se doista želite istaknuti i poigrati hrabrim uzorcima, pridržavajte se jednog pravila – birajte odjevne predmete i dodatke u istom rasponu boja, ali različitih intenziteta.