SLAVNA UREDNICA

Ne mijenja ono što joj odgovara: Legendarna Anna Wintour godinama nosi iste čizme

13.02.2019 u 09:47

Bionic
Reading

Anna Wintour po mnogima je jedna od najmoćnijih žena modnog svijeta, a ova modna legenda, usprkos tome što se trendovi mijenjaju velikom brzinom, njeguje prepoznatljiv i jedinstven stil

Slavna urednica Voguea, osim što ima istu frizuru već desetljećima: strogi, ravno ošišani bob s gustim šiškama i sunčane naočale koje gotovo nikad ne skida, poznata je i po svojim omiljenim modelima obuće kojima je godinama vjerna.

Anna Wintour nedavno se pojavila na modnim revijama u sklopu njujorškog Tjedna mode gdje je plijenila pozornost svojim modnim kombinacijama.

  • +4
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poznata urednica koja je poslužila kao inspiracija za film 'Vrag nosi Pradu', smatra kako je, kad je u pitanju moda, bitno ostati svoj.

'Neka vaš stil bude originalan. Stvarajte svoj modni stil i nikad nemojte slijepo pratiti trendove. Bitno je i da se dobro osjećate u tome što nosite', rekla je Anna koja nikad ne odstupa od svoje dobitne modne formule.

Ona obožava nositi ženstvenu, ali udobnu odjeću poput elegantnih kaputa, haljina vedrog uzorka i naravno kožnih čizama klasičnog dizajna s potpisom omiljenog joj Manola Blahnika.

Da su ovakve čizme klasičnog dizajna vječita investicija dokazuje upravo Anna Wintour.

Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Slavna urednica američkog Voguea na nedavnim je modnim revijama dizajnera Caroline Herrere i Ralpha Laurena u New Yorku prošetala svoje najdraže čizme kakve nosi već godinama. Radi se o modelima čizama do koljena zmijskog uzorka koji na legendarnoj urednici izgledaju vrlo chic, a Wintour ih toliko voli da ih ima u bezbroj varijanti.

Anna je poznata i po svojoj ljubavi prema sandalama s remenčićima u bež boji koje je također osmislio Manolo Blahnik, a kojima je vjerna još od 1994. 

Tijekom godina omiljene su sandale doživjele i manje promjene u dizajnu, a najdraže su joj one najsličnije originalu i iz 90-ih, s dva prekrižena remenčića koji prolaze jedan kroz drugi.

  • +17
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zanimljivo je kako je Manolo Blahnik sandale, koje je nazvao jednostavno AW, izradio posebno za nju, prema otisku njezina stopala i dizajnirao ih prema njezinim željama, a ona im je otada vjerna.

'Anna uvijek želi da su cipele, baš kao i njezina odjeća, uvijek savršeni. Ona ima fantastične noge i njezina su stopala uvijek savršeno dotjerana. Uvijek se dogovaramo oko materijala i prilagođavano visinu pete te odlučujemo hoće li remenčići biti širi ili ćemo ih mijenjati. Na kraju o svemu tome uvijek odlučuje Anna', rekao je jednom prigodom poznati dizajner.