LAKO, A I ZDRAVIJE

Napravite sami prirodni šampon za suho pranje

27.01.2016 u 13:40

Bionic
Reading

Sigurno vam se nije jednom dogodilo da ste zbog umora ili obaveza preskočili pranje kose pa onda pribjegli suhom pranju. Takav je šampon odličan spas u zadnji čas, ali je sigurno još bolji ako je potpuno prirodan

NapraviteSve češće pažljivo čitamo deklaracije na kozmetičkim proizvodima jer smo osvijestili koliko štetnih sastojaka imaju pa ne čudi da izbjegavamo sve što, primjerice, ima parabene i pribjegavamo drugim metodama. Danas možete naučiti kako od nekoliko sastojaka složiti prirodni šampon za suho pranje, a prema preporuci magazina Wilder Quarterly.

Sastojci:

3 žlice aru praha
2 žlice tapioka praha
1 žlica zelene ultraventilirane gline (Montmorilonit)
25 kapi eteričnog ulja po želji

Priprema suhog šampona:

Sve suhe sastojke stavite u zdjelu pa ih dobro promiješajte. Zatim kapajte eterično ulje i cijelo vrijeme miješajte, a važno je da kapi raspršite, odnosno ne puštate da padaju na isto mjesto.

Prah će upijati ulje i stvarat će se jednolična masa. Nakon što se sve stopilo, zdjelu pokrijte laganom pamučnom krpom i pustite da odstoji preko noći. Šampon preselite u posudu s poklopcem, najbolje staklenu, i koristite na suhu kosu kada vam zatreba.