PINSTRIPES UZORAK

Napokon se ukazala u javnosti: Taylor Swift prigrlila je veliki trend iz 90-ih, a zna i kako ga nositi

15.06.2022 u 13:33

Bionic
Reading

Duže izbivanje iz javnosti glazbena zvijezda Tayor Swift ovoga tjedna nadoknadila je pojavom na novom izdanju filmskog festivala Tribeca u New Yorku

Vlasnica mnogobrojnih hitova i gramofonskih kipića Grammy nije jedna od onih dama koje slijepo prate trendove, već ona koja ih prisvaja svom stilu odijevanja ukoliko joj se svide. Na ulicama New Yorka u sklopu novog izdanja filmskog festivala Tribeca plijenila je pozornost u velikom hitu iz 90-ih – pinstripes odijelu stvorenom od hlača visokog struka i prsluka.

Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: J Mayer / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prepoznatljivi pinstripes uzorak istaknut na odijelima postao je zaštitni znak yuppie pokreta 90-ih sa sjedištem na Wall Streetu, a u davnoj povijesti, postao je popularan među bankarima nakon povijesno-geografskog skoka u gangstersko doba u SAD-u.

Oduvijek povezivan s poitikom i novcem, pinstripes uzorak u žensku modu ušuljao se onoga trenutka kada su žene zasjele na rukovodeće pozicije i funkcije s visokom odgovornošću, a u vremenima kada modnom scenom uvjerljivo dominiraju trendovi iz 90-ih i s početka milenija, ovaj uzorak istaknut na različitim komadima ponovo je poželjan.