ISPLATIVA INVESTICIJA

Sjajne i nosive u svim prilikama: Ove su haljine hit iz sezone u sezonu

03.06.2022 u 11:00

Bionic
Reading

Poput materijala baršuna, sjajni saten može se pohvaliti glamuroznim izgledom koji do posebnog izražaja dolazi u formi haljina

U početku korišten kao tkanina za presvlake, saten je brzo ušao u modnu sferu zahvaljujući svom luksuznom izgledu. Njegova sjajna strana, istovremeno glamurozna i šik, donosi dodatnu vrijednost garderobi, a na spomen satena i haljine, nemoguće je ne spomenuti modele slip kroja.

Iako su vrhunac popularnosti dosegle u 90-ima, minimalističke slip haljine nisu nestale s modne scene, već su se nametnule kao modni klasik.

  • +5
Satenske haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Minimalistička haljina inspirirana donjim rubljem iz 20-ih godina prošlog stoljeća postala je najpoželjniji model te dekade. U ženstvenim, jednostavnim haljinama Winona Ryder, Kate Moss i Gwyneth Paltrow pozirale su na crvenim tepisima, a jedna od najvećih modnih ikona Carolyn Bessette Kennedy isti je taj model odabrala za vjenčanicu, koju joj je kreirao tada još nepoznati Narciso Rodriguez i šokirala modni svijet svojim, za mnoge tad previše jednostavnim, modnim odabirom za tako važan trenutak.

Tajna uspjeha i dugovječnosti ove haljine leži baš u njezinom jednostavnom, ali itekako elegantnom dizajnu, a ta kombinacija nikad nije dosadna, čemu svjedočimo i ove sezone.

Osim haljinama slip kroja, materijal satena danas krasi i brojne druge siluete haljina, posebice verzije neodoljivog retro šarma u znaku puf rukava. Umjesto teških i monotonih satenskih haljina, koje su 80-ih najčešće bile sinonim za lošu maturalnu haljinu, nove verzije su lagane, prozračne, chic i neodoljivo seksi.