SRETNA I USPJEŠNA

Nakon životne drame Mirjanu Lučić spasila je ljubav

15.09.2014 u 12:53

Bionic
Reading

Nakon što je dugi niz godina proživljavala privatnu dramu zbog nasilnog oca, otkako je Mirjana Lučić 2007. upoznala svog današnjeg supruga Danielea Baronija, život joj je poprimio novi smisao zbog kojega ponovno ima razloga za osmijeh

Premda je godinama bila na svjetskom teniskom tronu, Mirjana Lučić s gorčinom se prisjeća svojih trofeja i sportske karijere. Brojne uspjehe poput Australian Opena ili US Opena zasjenila je privatna drama. Njezin otac i trener Marinko o kojemu je javno progovorila tek 1998. nakon što je s dvije sestre, dva brata i majkom od njega pobjegla u SAD, fizički i psihički zlostavljao ju je od najranijeg djetinjstva. Dugo je živjela na antidepresivima jer se više nije mogla nositi sa svakodnevnim terorom.

Goran Ivanišević, kojem se privatno povjerila i koji joj je u tim trenucima mnogo pomogao, tada je izjavio kako joj je otac uništio život. No ni njezin bijeg u SAD u početku nije rezultirao srećom. Financije joj nisu omogućavale treninge, trenere, a ni odlazak na turnire. U životu joj se posložilo 2007., kada je upoznala talijanskog poduzetnika Danielea Baronija. Romantični Talijan zaprosio ju je u prosincu 2010., a tada je izjavila kako je on ljubav njezina života. Nakon četiri godine odlučili su se vjenčati, no oca nije pozvala na vjenčanje.


'Daniele je perfekcija od čovjeka i jako se volimo. Vjenčat ćemo se u Sarasoti na Floridi. Svirat će nam nekoliko svjetski poznatih glazbenika i jedna klapa iz Hrvatske. Bilo je pravo vrijeme da upoznam nekoga za koga se na kraju udajem. Iako isprva nije znao ništa o tenisu, vrlo brzo je prihvatio koliko je to stresan posao i uvijek mi je bio podrška. S tatom nisam u kontaktu i on neće biti pozvan na svadbu. To je jedno poglavlje koje je prošlo i idemo dalje. Njegov odnos sa mnom jako je utjecao na mene, ali sada sam odrasla i na sve to gledam drugačijim očima. Sada imam puno više samopouzdanja, sve godine patnje su iza mene i samo uživam u životu', ispričala je tada Mirjana.

Petnaestog studenog 2011., tada 29-godišnja Mirjana uplovila je u bračne vode sa svojim obožavanim suprugom Danieleom u sunčanoj Sarasoti na Floridi. Na medeni mjesec otputovali su na Bora Boru.

'Udala sam se za ljubav svog života i ne mogu biti sretnija. Bio je to divan dan, najbolji u mom životu, a bila sam okružena obitelji i prijateljima. Sve je bilo čarobno. Bio mi je to najbolji dan u životu', rekla je nakon vjenčanja. Fotografije je ustupila službenoj stranici WTA.

Zahvaljujući svojoj ljubavi i životnom partneru, Mirjana je ponovno dobila razlog za sreću, a s privatnom je došla i ona na poslovnom planu. Vratila se na teniske terene u velikom stilu. Nakon što je 16 godina čekala na turnirsku pobjedu, prošlog je vikenda u jednom danu dva puta slavila na WTA turniru u Quebecu.

'Bio je ovo čudesan tjedan. Radila sam naporno i ovo je nagrada za silan trud. Nevjerojatan je osjećaj nakon svih ovih godina ponovo osvojiti turnir. Ovo je poput sna', rekla je nakon pobjede, ne samo one na terenu, već i svoje životne.