ŠPAGA KAO PO ŠPAGI

Najveći podvig Jean-Claudea van Dammea

15.11.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Napraviti špagu nije lako ni kad ste mladi i gipki. Moći je napraviti u 53. godini života je za svaku pohvalu. A napraviti je balansirajući između dva kamiona Volvo koji se razilaze je najhrabriji reklamni stunt desetljeća!

Upravo to izveo je Jean-Claude van Damme u reklami za novi precizni sustav upravljanja Volvo Dynamic Steering. Dva kamiona kreću usporedno vozeći u natrag. Van Damme priča tipično nadahnjujuću životnu bajku dok stoji na retrovizorima dva kamiona. No onda se jedan kamion polako odmakne, ali nastavi voziti paralelno na širem razmaku, a Van Damme se spušta u svoju trademark špagu i tako se nastavljaju voziti u zalazak sunca.

Suludi stunt proširio se u samo nekoliko sati internetom i postao pravi hit, a pomalo zaboravljeni glumac prava zvijezda dana. Ako ste pratili, pisali smo kako su Van Damme i ljudi iz Volvo Trucksa najavili što će napraviti. I to baš kad smo pomislili da su potrošili sve blesave ideje za reklame. Možda ste zaboravili, ali počelo je kad su objesili vlastitog direktora na golemu dizalicu. Zatim su dali hrčku da upravlja volanom, onda su zakopali vlastitog inženjera, a u Španjolskoj su provocirali bikove crvenim kamionom.

Kruna genijalne, lude i uspješne kampanje ipak je povratak kralja borilačkih filmova, Mišića iz Bruxellesa. Pogledajte s koliko se autoironije Van Damme šali na vlastiti račun. Ukratko, kapa dolje svima, od onoga tko im smišlja fore, preko dvojice vozača, do Jean-Claudea.