LIMITED EDITION HERITAGE LINIJA IZ MLINARA

Najveći hrvatski pekarski lanac i ove godine ima blagdanski hit: Ne propustite limitirana izdanja obožavanih mirisnih keksića

08.12.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Uz raskošno pakiranje medenjaka, koji se vraćaju na police Mlinara, ove godine dostupni su i mirisni amoreti koje svakako morate probati čim prije

Nakon što je krajem prošle godine najveći hrvatski pekarski lanac tržištu ponudio ograničenu seriju najmirisnijih medenjaka u posebnom pakiranju - koji su planuli i prije nego što ste mogli izgovoriti keks – ove blagdanske sezone imaju novi hit!

Ohrabreni velikim interesom za medenjake, Mlinarove prve tzv. limited edition heritage keksiće, linija je sada proširena posebnom edicijom hrskavih amoreta, poslasticom poznatom diljem svijeta zbog svog fantastičnog gorkasto-slatkog okusa. Limitirana izdanja heritage keksića u preslatkim retro pakiranjima koja ćete obožavati i kao ukras, već su krenula na put iz šibenske tvornice, sve kako biste na vrijeme osigurali savršeni mirisni dar za svoje najmilije ili jednostavno – sebe.

Medenjacima i amoretima iz Mlinara ne samo da darujete božanstvene okuse, već i priču o baštini, tradiciji i samoj biti blagdana. Priča počinje prije više od jednog stoljeća u Križevcima, gdje je gospodin Hinko Schwartz prvo otvorio paromlin i tvornicu drvene robe te nakon toga 1903. osnovao tvrtku 'Prvi križevački paromlin i paropila Hinko Švarc i sinovi', danas poznatiju kao Mlinar. Jedna od Mlinarovih posebnosti i tada su bili upravo medenjaci. Bogati mirisom i okusima, danas predstavljaju pravi duh blagdana, još otkako su prvi put zamirisali samostanskim kuhinjama u 12. stoljeću.

Pravi majstori izrade medenjaka pomno čuvaju svoju recepturu, dajući im tako pravu notu posebnosti i originalnosti. Tako ćete u Mlinarovim medenjacima lako prepoznati med vrhunske kvalitete, mnoštvo začina i 'ono nešto' što ih čini neodoljivima.

Prhki amoreti, novi dodatak limitiranim izdanjima heritage keksića, idealan su način da svojim najbližima pokažete koliko ih volite. Jer osim što u nazivu kriju najljepšu riječ na svijetu (amore, odnosno ljubav), dolaze u obliku srca. Meki, prhki i podatni tope se u ustima, a njihova posebnost krije u vrlo jednostavnim sastojcima, zbog kojih su idealni uz topli čaj ili kavu, pa čak i uz aromatično kuhano vino. Spoj baršunastog maslaca i arome limuna divna je kombinacija koja i mirisom i okusom blagdane čine još ljepšima. Tako jednostavni (a okusima prepuni) amoreti evociraju davnu tradiciju blagdana, baš kao što to čine bijelom ocaklinom ukrašeni Mlinarovi medenjaci. I baš su zato - kao točka na 'i' u ovoj toploj priči o baštini - i jedni i drugi pakirani u posebnu retro dizajniranu ambalažu koje podsjeća na stari križevački paromlin gospodina Švarca.

Raskošno multifunkcionalno pakiranje istovremeno je i ukras koji će vas posebno oduševiti kada otvorite prozorčiće i približite ga kakvom izvoru svjetlosti, ali ujedno i zgodan spremnik koji se može koristiti za pohranu sitnica te tako čuvati uspomene na još jedne, mirisima bogate blagdane.